Grupurile creştine apreciate pentru suportul evreilor ucraineni

ShowImage

„Astăzi, când organizaţiile creştine ne ajută să salvăm vieţile evreilor din Ucraina zi de zi, este extrem de important să arătăm aprecierea noastră”, a spus Natan Sharansky, citat de The Jerusalem Post.com

Agenţia Evreiească pentru Israel a onorat mai multe grupări creştine pentru rolul lor în operaţiunile de repatriere din Ucraina, în timpul unei ceremonii care a avut loc miercuri la Ierusalim.

Grupurile onorate pentru ajutorul acordat Agenţiei Evreieşti  includ Ambasada Internaţională Creştină din Ierusalim, Ebenezer International, Ebenezer Hilfsfonds din Germania, Ezra International, Creştini pentru Israel, Fundaţia Patmos, O Misiune, şi Centrul Kim Clement.

Aceste grupuri au avut roluri importante în ajutorul evreilor din estul Ucrainei sfâşiate de război, făcându-le drum spre Israel în timpul acestui conflict politic şi cultural. Datorită acestor eforturi, numărul migranţilor din Ucraina a crescut cu 190% în 2014.

„Există o istorie lungă a creştinilor implicaţi în operaţiile noastre de repatriere şi mereu e binevenit un mulţumesc, dar astăzi, când organizaţiile creştine ne ajută să salvăm vieţile evreilor din Ucraina zi de zi, este extrem de important să arătăm aprecierea noastră”, a spus Natan Sharansky, Directorul Agenţiei Evreieşti.

Organizaţiile creştine au acordat asistenţă financiară Agenţiei Evreieşti şi au fost implicaţi direct în eforturile de repatriere din Ucraina, furnizând transport pentru refugiaţi şi asistând în acest proces. În decembrie, organizaţia Prietenia Internaţională a Creştinilor şi Evreilor a ajutat peste 226 de ucraineni să vină în Israel.

„Este o semnificaţie deosebită pentru mine, fiul unui ofiţer german din Ucraina, să stau aici în Ierusalim, 70 ani după Auschwitz. La fel cum profetul Isaia a spus: „Fiii asupritorului tău vor veni plecaţi înaintea ta, şi toţi cei ce te dispreţuiau se vor închina la picioarele tale”, a spus Păstorul Hinrich Kaasmann, Directorul Organizaţiei Hilfsfonds din Germania.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine