John Hagee de la CUFI: Discursul lui Netanyahu a reprezentat un moment Churchill

ShowImage

„Aceasta este ora în care America a auzit adevărul. Trebuie să răspundem cu o legislaţie semnificativă ca să garantăm libertatea pentru Israel şi America”, a declarat păstorul John Hagee, citat de The Jerusalem Post.com

Creştini Uniţi Pentru Israel (CUFI), cea mai mare organizaţie pro-Israel din Statele Unite, a susţinut miercuri remarcile premierului Beniamin Netanyahu din Congres referitor la ameninţarea nucleară iraniană, când a chemat la un front religios unit împotriva extremismului.

„Premierul Netanyahu a confirmat ceva ce noi, cei din CUFI de mult credem. Adevărul este că noi toţi suntem în asta. Islamul radical – în ambele forme – shiiţii şi suniţii – ţintesc America şi Israel, creştinii şi evreii. Aceasta nu este o problemă a evreilor, pe care restul lumii să îşi permită să o ignore. Israel nu este cauza acestui rău. Din contra, Israel este în prima linie de apărare înpotriva acestui rău”, a declarat pentru The Jerusalem Post directorul executiv CUFI, David Brog.

În discursul său de miercuri Netanyahu a adus în discuţie de două ori ameninţarea faţă de creştini din Orientul Mijlociu, specific subliniind persecuţia din partea guvernului iranian şi ameninţarea globală a terorismului faţă de creştini, evrei şi musulmani deopotrivă.

„În acest joc mortal al tronurilor, nu este loc pentru America sau Israel, nici pace pentru creştini, evrei sau musulmani care nu împărtăşesc crezul islamist medieval, nici drepturi pentru femei, nici o libertate pentru nimeni”, a declarat Netanyahu.

Directorul executiv CUFI, David Brog a declarat pentru Jerusalem Post că CUFI crede că cea mai bună opţiune pentru a evolua ar fi ca islamul radical să controleze cât mai puţin teritoriu posibil şi cât mai puţine arme posibile. El a mai explicat că aceasta înseamnă ca Statele Unite să ajute la înfrângerea ISIS pe câmpul de luptă şi să asigure ca Iranului să nu-i  fie scoase prematur sancţiunile.

„Un Iran încurajat, sigur sub propria umbrelă nucleară ar fi un dezastru pentru America, Israel şi aliaţii noştri arabi, la fel ca şi pentru evreii, creştinii şi membrii altor religii minoritare din regiune. Nimeni nu ar fi în siguranţă. Nimeni nu ar trebui să acţioneze sub iluzia naivă că Iranul este problema altcuiva”, a mai spus Brog.

Fondatorul CUFI, păstorul John Hagee a rezonat cu sentimentele lui Netanyahu referitor la problema iraniană după terminarea discursului, declarând că’’ Aceasta este ora în care America a auzit adevărul, şi acum noi trebuie să reacţionăm cu o legislaţie semnificativă ca să garantăm libertatea pentru Israel şi America. Astăzi America şi lumea întreagă a avut şansa să trăiască un moment Churchill cu Prim Ministrul Israelului, Netanyahu. În zilele întunecate ale celui de-al doilea război mondial, când Hitler şi naziştii distrugeau Europa, Winston Churchill s-a adresat britanicilor cu afirmaţia: Mă întrebaţi care este scopul nostru. Pot răspunde cu un singur cuvânt: Este victoria… fiindcă fără victorie, nu există supravieţuire”.

Cu o lună înaintea discursului lui Netanyahu CUFI a trimis o notificare de alertă celor peste 2 milioane de membri, cerându-le să le scrie reprezentanţilor aleşi pentru a participa la discursul lui Netanyahu din Congres. Mii de răspunsuri au venit la această alertă.

„Niciodată nu iau o decizie importantă fără să ascult mai întâi mai multe păreri. Aştept acelaşi lucru de la oficialii aleşi. Premierul Netanyahu este o voce foarte importantă asupra problemei Iranului. Participarea la discursul său nu este o manifestare partizană. Este o obligaţie fundamentală a slujbei lor”, a mai spus păstorul John Hagee.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine