Morminte evreieşti profanate pe Muntele Măslinilor

Mt.-of-Olives-cemetery-635x357

O maşină evreiască a fost bombardată în Estul Ierusalimului; Poliţia ameninţă că va avea zero toleranţă după atacul terorist din capitală soldat cu cinci răniţi, relatează The Times of Israel.com

Mai multe morminte evreieşti din cimitirul de pe Muntele Măslinilor au fost găsite profanate vineri după amiază, la câteva ore după ce un bărbat palestinian din Estul Ierusalimului, Ras al-Amud, care este adiacent locului, a rănit cinci oameni într-un atac cu maşina.

800x400xtomb-destroyed-800x400.jpg.pagespeed.ic.PkCYrdwqx6

Nu este clar dacă cele două incidente sunt legate una de alta, dar poliţia a declarat că va avea zero toleranţă pentru orice încercare de tulburări publice.

Un consilier al oraşului, Aryeh King, care trăieşte în Ma’ale Hazeitim, la sud de Muntele Măslinilor şi Ras al-Amud, a spus că el şi încă câţiva care au fost chemaţi la loc au urmărit făptaşii „care au fugit când ne-au văzut”, a spus el pentru Ynet.

King a spus că unele morminte au suferit distrugeri masive.

Între timp, o maşină israeliană a fost bombardată vineri seară în Wadi Joz, Estul Ierusalimului. Nu au fost răniţi, dar maşina a fost deteriorată, a raportat Israel Radio.

B_ZqlWNUYAAAdcP

Mai devreme, Mohammad Salima, a intrat cu maşina într-un grup de oameni care stăteau pe trotuar lângă staţia de cale ferată din nordul Ierusalimului. Patru dintre răniţi erau poliţişti de frontieră, femei tinere de 20 ani, iar al cincilea a fost un biciclist civil de 50 ani.

După atacul cu maşina, Salima a ieşit din vehicul cu un cuţit de măcelar şi a încercat să înjughie trecătorii, dar a fost rapid împuşcat şi imobilizat de un poliţist de frontieră şi un gardian de la calea ferată.

Cele cinci victime au suferit răni de la uşoare la moderate. Au fost îngrijiţi la locul faptei de paramedici înainte să fie transportaţi la spital. Alte două poliţiste de frontieră au avut parte de îngrijiri medicale pe loc, din cauza şocului.

Salima a fost grav rănit. Şi el a fost dus la spital.

„Reacţia rapidă şi hotărâtă a oprit atacul şi a prevenit ca alţi trecători nevinovaţi  să fie răniţi”, a spus Moshe Edri, un comandant de poliţie regional.

Atacul a avut loc lângă o bază de poliţie de frontieră pe strada Shimon Hatzadik, pe linia care separă Ierusalimul de Est şi de Vest.

Atacul de vineri a reflectat un val de atacuri similare care au implicat maşini anul trecut, în aceeaşi parte a Ierusalimului. La sfârşitul lui octombrie un palestinian din Ierusalimul de Est, care făcut închisoare pentru activităţi teroriste, a intrat cu maşina într-o platformă de tren în acea parte a oraşului, omorând o fetiţă bebeluş şi o tânără din Ecuador.

Două săptămâni mai târziu, un bărbat palestinian a izbit maşina sa într-o platformă de tren aglomerată din Estul Ierusalimului şi apoi a atacat oamenii cu o bară metalică, omorând o persoană şi rânind 13. Ambii atacatori au fost împuşcaţi de poliţie şi au decedat în urma rănilor.

De atunci, a fost o pauză relativă a tensiunilor în oraş, deşi săptămâna trecută primarul Ierusalimului Nir Barkat şi garda sa de corp au sărit dintr-o maşină şi au reţinut un palestinian de 18 ani după ce acesta înjunghaise un israelit  lângă primăria oraşului.

Atacul de vineri a ridicat tensiuni în Ierusalim, în timpul sărbătorii Purim, şi a venit la o zi după ce un lider palestinian a declarat că va înceta cooperarea de securitate cu statul evreiesc de pe malul de vest.

După atac Barkat a spus că va fi întărită securitatea în oraş, dar evenimentele de Purim vor continua după program. „Nu vom permite terorismului să ne distrugă vieţile şi vom continua să luptăm fără compromis”, a declarat acesta.

Barkat a mai lăudat reacţia forţelor de securitate la scenă, care au pus capăt rapid incidentului şi au evitat alte daune.

Grupul terorist Hamas a lăudat atacul, despre care au spus într-o declaraţie că a fost „o acţiune eroică şi un răspuns natural la crimele israeliene”.

Oficialii spun că este dificil să previi asemenea atacuri, care par a fi efectuate de atacatori tip „lup singuratic”, care probabil nu sunt trimişi de organizaţii teroriste.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine