Ambasadorul Israelului din Germania citeşte scrisorile de ură care le primeşte zilnic

ambassador-e1425613096843-635x357

Ambasada Israelului din Germania a raportat că numărul scrisorilor antisemite, cu ură faţă de Israel a crescut după Operaţiunea Protective Edge de vara trecută din Gaza (Operaţiune a Forţeţor de Apărare Israeliene lansată pe 8 iulie 2014 în Fâşia Gaza, parte a statului palestinian, în urma bombardăriii oraşelor şi satelor israeliene cu rachete şi obuze), scrie portalul The Time of Israel.

Ambasadorul Israelului din Germania, Yacov Hadas-Handelsman a declarat că primeşte în jur de 20 asemenea scrisori zilnic. Într-un video (în germană) produs şi publicat de ziarul german Berliner Morgenpost, ambasadorul citeşte câteva dintre mesajele de ură:

„Evreii au exploatat Holocaustul şi sunt prea leneşi să lucreze”.

„Israel, sunteţi criminali şi toată lumea vă urăşte. Fie ca Dumnezeu să vă pedepsească pe voi şi familiile voastre”.

„Sunt foarte fericit că Adolf Hitler v-a anihilat în masă aici în Germania”.

„Umanitatea va trăi în pace în momentul în care ultimul dintre şobolanii evrei va fi îngropat”.

Hadas-Handelsman a spus într-un interviu cu Canal 10 că scrisorile au început să curgă în timpul evenimentelor din timpul verii şi în timpul protestelor violente împotriva războiului. Şi au continuat cu ce vedem acum în Europa şi atacurile din Paris şi Copenhaga împotriva evreilor.

„Criticarea Israelului nu este cu adevărat critică; este o mască pentru ceva mult mai adânc, care este anti-semitismul. Guvernul german şi presa s-au opus, dar unii folosesc libertatea cuvântului pentru a-şi propaga părerile anti-semite”, a continuat el.

După ce Berliner Morgenpost a difuzat clipul, ambasada a fost inundată cu mesaje de susţinere (în germană) şi mulţi îşi exprimau ruşinea că anti-semitismul încă reprezintă un fenomen în societatea germană de azi.

Europa a fost în alertă în mijlocul unor violenţe anti-semite. Franţa a fost cutremurată în ianuarie după o serie de atacuri jihadiste asupra unei reviste de satiră şi a unui supermarket kosher.

Luna trecută un gardian din curtea unei sinagogi din Copenhaga a fost împuşcat dimineaţa următoare unui atac la un discurs a unui caricaturist, unde acelaşi atacator a ucis un cameraman.

După atacuri guvernele din toată Europa s-au luptat să îşi reasigure comunităţile evreieşti. Cancfelarul german Angela Merkel a promis că va face orice pentru a întări siguranţa evreilor într-o ţară a cărei identitate este profilată de Holocaust. Luna trecută, guvernul ei a fost criticat, însă, pentru crearea unei noi comisii anti-semitism fără a include măcar un evreu.

Raportul final al noii comisii este programat a fi înmânat parlamentului german peste doi ani. Acesta ar trebui să reprezinte baza pentru o discuţie cu privire la modul de abordare a anti-semitismului.

Aceasta este a doua oară când guvernul a creat o comisie pentru problema anti-semitismului. Unii lideri evrei au criticat raportul comisiei din 2011, fiindcă nu a adus nici o schimbare la situaţia evreilor din Germania.

Un sondaj din noiembrie în Germania a arătat că unul din patru germani egalează politica Israelului faţă de palestinieni cu tratamentul evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial.

Rezultatele sondajului au arătat o creştere a părerilor negative faţă de evrei şi Israel între iunie şi septembrie, când Israel era în război cu teroriştii Hamas din Gaza. Unul din cinci respondenţi a spus că politica Israelului îi face pe evrei mai puţin plăcuţi.

În Germania sondajul asupra xenofobiei este făcut bianual de Fundaţia Friedrich Elbert şi în ultimele două decade a înregistrat şi trenduri în scădere a anti-semitismului.

NOTĂ: Echipa ŞtiriCreştine.ro vă îndeamnă să vă rugaţi pentru pace în Israel şi pacea poporului Ales, aşa cum ne învaţă Scriptura.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine