Marele Muftiu saudit cere demolarea bisericilor

Marele cleric musulman al Arabiei Saudite a cerut, marți, distrugerea tuturor bisericilor din Peninsula Arabă după ce legislatorii din Golful Kuweit au adoptat legi care interzic construcții religioase asociate cu creștinismul (Mohabat News).

via mohabatnews.com

via mohabatnews.com

Vorbind la o delegație în Kuweit, șeicul Abdullah bin Abdul Aziz, care este Marele Muftiu al Arabiei Saudite, a declarat că distrugerea bisericilor este absolut necesară și este prevăzută de legea islamică, a raportat mass-media arabă.

Abdullah, care este considerat a fi cel mai înalt oficial religios din împărăția musulmană sunnită, de asemenea, servește în calitate de șef al Consiliului Suprem de Ulema (savanții islamici) și al Comitetului Permanent pentru Cercetare Științifică și Emitere de Fatwa.

Luna trecută, Osama Al-Munawer, un membru al Parlamentului din Kuweit, a anunțat planurile sale de a depune un proiect de lege pentru eliminarea tuturor bisericilor din țară, potrivit site-ului de ştiri Arabian Businesses. Al-Munawer a clarificat mai târziu faptul că legea s-ar aplica numai la bisericile noi, în timp ce bisericile vechi vor rămâne în picioare.

5 Comentarii
  1. Ovidiu 25 martie 2015 Reply
    • Nume*Corneliu 27 martie 2015 Reply
  2. Pintilie Clement 26 martie 2015 Reply
  3. alexNume* 27 martie 2015 Reply
  4. giardia 13 aprilie 2015 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.