Conferinţa de Apologetică: „Autenticitatea Scripturii” la Chişinău VIDEO

CNA Autenticitatea Scripturii 2015

Dintre toate „cărțile sfinte”, care stau la baza unei credințe religioase, Biblia este cel mai frecvent atacată. Mulți privesc Biblia ca pe o carte veche și învechită – pentru alte vremuri. Putem avea încredere în conținutul ei? Mai este oare relevantă pentru secolul XXI?

Cine a scris Biblia? Ce înseamnă „inspirația”? Ce mărturii avem despre inspirația Bibliei? Oare nu a fost alterat textul în cursul anilor? De ce numai 4 evanghelii sunt incluse în Noul Testament? Ce știm despre Evanghelia lui Toma? Evanghelia lui Iuda? Evanghelia Mariei Magdalena? Mai avem scrierile originale ale Evangheliilor? Ce sunt „sulurile de la Marea Moartă”? Ce legătură au cu Biblia? Cine a scris Evangheliile? Dar Evangheliile gnostice? Avem o versiune definitivă a Bibliei?

În perioada, 27-29 martie, vom examina mai întâi cadrul de idei în care ne aflăm, ca să înțelegem de ce este asaltată Biblia și vom evalua principalele curente de gândire care contestă adevărul și relevanța Bibliei.

Vă aşteptăm la Biserica „Isus Salvatorul” din Chişinău să studiem în profunzime „Veridicitatea şi Autenticitatea Scripturii”!

Sursa: Şcoala de Apologetică

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine