Declaraţia Shalom – creştinii din Marea Britanie apreciază solidaritatea Israelului

„Cu părere de rău des auzim de negativism la adresa Israelului chiar în interiorul bisericilor din Marea Britanie, iar Declaraţia Shalom este o aducere aminte puternică că avem prieteni buni în comunitatea creştină. Aceştia doresc să promoveze cauza păcii într-un fel care recunoaşte Israelul drept unica democraţie din Orientul Mijlociu”.

Steven Jaffe

Demonstrators hold signs and Israeli flags during a rally outside Israel's Embassy in London, to show support for Israel's military action in Gaza

Printre grupurile creştine britanice circulă o declaraţie care exprimă aprecierea pentru Israel ca un refugiu sigur pentru creştinii din Orientul Mijlociu, susţine întărirea legăturilor cu statul evreu şi face un apel la combaterea anti-semitismului, relatează Breaking Christian News.com

Denumit „Declaraţia Shalom”, documentul citează: „Apreciem profund că Israel este singura ţară din Orientul Mijlociu care extinde libertatea de închinare la toţi cetăţenii săi şi unde comunitatea creştină creşte. Plângem şi suntem alături de familiile din Israel şi Orientul Mijlociu care şi-au pierdut pe cei dragi, şi cu toţi cei persecutaţi de creşterea intoleranţei şi a extremismului violent din regiune”, a raportat agenţia de ştiri din Marea Britanie, Jewish News.

Declaraţia cheamă creştinii şi liderii din Marea Britanie să lucreze la combaterea ameninţării crescânde a anti-semitismului şi să întărească relaţiile dintre Marea Britanie şi Israel.

Conform unui raport al grupului de monitorizare britanic Community Security Trust, în anul 2014 incidentele ani-semite au atins cele mai înalte niveluri.

Declaraţia a fost aprobată de mai multe organizaţii creştine, inclusiv Christian Friends of Israel (Prietenii Creştini ai Israelului), organizaţia International Christian Embassy Jerusalem, şi alte biserici individuale şi grupuri de rugăciune.

„Cu părere de rău, des auzim de negativism la adresa Israelului chiar în interiorul bisericilor din Marea Britanie, iar Declaraţia Shalom este o aducere aminte puternică că avem prieteni buni în comunitatea creştină. Aceştia doresc să promoveze cauza păcii într-un fel care recunoaşte Israelul drept unica democraţie din Orientul Mijlociu”, a declarat Steven Jaffe, un consultant la Consiliul Deputaţilor al Evreilor Britanici.

Se presupune că declaraţia va fi semnată de mai mult de 800 creştini la o întâlnire în Westminster luna aceasta, unde creştinii vor avea oportunitatea să se înscrie la evenimentul din Edinburgh – Prietenii Israelului, şi la un eveniment creştin din Irlanda de Nord.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine