Un slujitor prezbiterian nu crede în Dumnezeu, dar îşi apără creştinismul

Slujitorul prezbiterian John Shuck a scris pe un blog ateist că “Dumnezeu este un produs uman şi nu revelaţia specială din partea unei fiinţe divine”. Totuşi, Shuck a spus să se simte un “slujitor mândru”. Blogul a fost intitulat “Sunt un slujitor prezbiterian care nu crede în Dumnezeu”, anunţă Christian Headlines.

via patheos.com

via patheos.com

“Consider că una dintre cele mai noi căi religioase ar putea fi creştinismul “fără credinţă”. În această sectă, nimeni nu este obligat să creadă în anumite lucruri. Individul învaţă şi se bazează pe practici şi produse de tradiţie culturală pentru a da sens prezentului”, a scris Shuck pe blogul The Friendly Atheist. “Creştinismul fără credinţă înfloreşte în momentul actual, chiar dacă alte forme ale credinţei se evaporă repede. Mulţi creştini liberali sau progresivi deja au început să nu mai creadă în rai, în faptul că Biblia este literalmente adevărată, că Isus este supranatural sau că creştinismul este singura cale adevărată. Totuşi, practică ceea ce numesc creştinism.”

Într-un editorial de pe Charisma News, editorul Jennifer LeClaire a răspuns blogului spunând că Shuck este “ateu”. “Shuck neagă cu vehemenţă divinitatea lui Cristos, îl caracterizează pe Tatăl drept făcător de mituri, dizolvă veridicitatea Bibliei, neagă orice existenţă de după moarte şi devine ofensat atunci când oamenii sugerează că poate el ar trebui să îşi reorienteze credinţa lui – sau lipsa de credinţă?”

LeClaire avertizează în editorial că avem de-a face cu o “pervertire a Cuvântului lui Dumnezeu” în rândul denominaţiilor şi a păstorilor. “ Mă rog ca duhul pocăinţei să cadă peste Shuck şi peste cei asemenea lui, care pervertesc sau neagă Cuvântul lui Dumnezeu. Mă rog ca liderii şi membrii bisericilor de acest fel să primească înţelepciune şi cunoştinţă proaspătă în descoperirea lui Isus. Mă rog ca adevărul să triumfe în bisericile din lumea întreagă.”

 

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine