Final de campanie – 40 de zile pentru viață

„Şi se va smeri poporul Meu, care se numeşte cu numele Meu, şi se vor ruga şi vor căuta faţa Mea, şi se vor întoarce de la căile lor cele rele, atunci îi voi auzi din cer, le voi ierta păcatele lor şi le voi tămădui ţara.”

(2 Cronici 7:14)

Campania 40 de zile pentru viață s-a încheiat, la Cluj-Napoca, în data de 29 martie. În seara ultimei zile de veghe și rugăciune a avut loc evenimentul final al acestei prime campanii, unde voluntarii s-au întâlnit pentru a împărtăși experiențele trăite în tot acest timp. În centrul întâlnirii au stat mărturiile, momentele de socializare, dar și discuțiile despre următoarele proiecte pro-viață, această campanie propunându-și să fie doar un început.

Un prim efect al acțiunii pentru viață este spiritul de familie creat între creștinii clujeni. Numeroase mărturii susțin fapul că acesta a fost aspectul cel mai resimțit în timpul orelor de veghe din stradă: puterea rugăciunii de a-i aduce împreună pe copiii lui Dumnezeu. Astfel, de-a lungul celor patruzeci de zile, s-au legat prietenii și s-au rostit rugăciuni în comuniune, fără a ține cont de confesiune, iar această apropiere se datorează iubirii pentru Cristos și pentru cauza vieții, împărtășită de toate persoanele prezente în stradă.

Lupta pentru viață a însemnat, totodată, o dovadă de autenticitate a creștinismului, prin curajul fiecărui voluntar de a ieși din zona de confort, de a-și mărturisi în mod public credința, pentru mulți dintre ei fiind prima experiență de acest fel. Fie că a fost făcută cu entuziasm, fie că a însemnat o oarecare reținere, mărturia a fost unul dintre motivele pentru care cei implicați au fost recunoscători, campania oferindu-le ocazia de a-și manifesta în public credința.

Probabil unul dintre cele mai importante rezultate ale campaniei pentru viață constă în instaurarea spiritului de iubire și perseverență. În ciuda părerilor și discuțiilor neplăcute, a incidentului din primele zile (vandalizarea clinicii „Dominic Stanca”) sau a diverselor critici, aprecierile nu au lipsit niciodată. După ce voluntarii au fost văzuți stând zilnic în rugăciune, indiferent de condițiile meteorologice, de dimineața până seara, în mod pașnic, admirația a început să crească.

DSC_0715 copyMomentul în care acțiunea a ajuns la punctul culminant a fost cel al renovării clinicii, sâmbătă, 28 martie. A fost o muncă imensă, care a adus împreună voluntarii și pentru care toate materialele au fost donate. Acest mic proiect a fost o dovadă a faptului că Dumnezeu întoarce totul în bine, că există multă dăruire și pasiune în inimile celor care au făcut parte din campania pentru viață și că fiecare încercare devine, cu ajutorul Lui, o întărire.

Au fost primele 40 de zile pentru viață, binecuvântate prin rugăciune și comuniune. Ele au subliniat sfințenia și demnitatea vieții umane, au marcat o luptă pentru schimbarea mentalității dominante, au oferit creștinilor posibilitatea de a fi împreună, în numele Creatorului lor. La Cluj-Napoca, mișcarea pentru viață a dat roade minunate. Iar acesta e doar un început.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine