TURKMENISTAN: Creștin eliberat din închisoare

tm-umidgojayev-sdokUn creștin deținut, care a fost acuzat din cauza credinței sale, a fost eliberat din închisoare după aproape trei ani în spatele gratiilor. Conform raportului de știri Vocea Martirilor Canada, din data de 7 mai, Umid Gojayev, în vârstă de 32 de ani, a fost eliberat prin amnistie în data de 17 februarie. Președintele Turkmenistanului a semnat un decret prin care a inițiat amnistia pentru a celebra Ziua Drapelului țării.

Creștinul este obligat acum să meargă săptămânal la poliția locală pentru a raporta tot ceea ce face. Umid, care a fost acuzat de huliganism în aprilie 2012, a fost condamnat la patru ani într-un lagăr de muncă forțată.

După eliberarea sa, Umid a urcat într-un tren și a călătorit două zile de la Ashgabad pentru a se întoarce la soția sa și cei trei copii mici din nordul orașului Dashoguz.

Mulțumim Domnului pentru eliberarea lui Umid și pentru acest minunat răspuns la rugăciune! Fie ca familia și casa lui să fie acum umplute de laude pentru Dumnezeu, iar familia reunită să se poată, în sfârșit, bucura împreună. Rugați-vă ca acest proces să se termine, iar Umid să-și poată exercita în libertate credința sa în Domnul Isus. De asemenea, cereți Domnului să continue să binecuvânteze lucrarea Bisericii din Turkmenistan și să echipeze poporul Său pentru a putea fi „sare” și „lumină” printre cei care nu-L cunosc încă.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine