Vaticanul recunoaște Palestina ca stat

Vatican-Mideast_Horo-1-635x357Vaticanul a semnat un tratat prin care recunoaște statul Palestina. Acest fapt a fost condamnat de Israel care a avertizat că există riscuri în ce privește procesul de pace.

Noul tratat a fost semnat de Comisia bilaterală a Vaticanului și „vizează aspecte esenţiale ale activităţilor Bisericii Catolice în Palestina”. „Da, este vorba de o recunoaştere a existenţei statului palestinian”, a declarat Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian a condamnat decizia Vaticanului, exprimându-și„dezamăgirea”.

„Suntem dezamăgiți de această decizie. Această manevră nu promovează pacea, îndepărtând conducerea Autorităţii Palestiniene de posibilitatea revenirii la negocieri directe şi bilaterale. Israelul va examina tratatul şi va lua măsurile necesare”, a comunicat Ministerul israelian de Externe.

Noi, creștinii, ar trebui să știm că potrivit tuturor dovezilor biblice, istorice și arheologice, poporul evreu este moștenitorul și singurul popor suveran în Israel. Ierusalimul nu este un loc sfânt pentru musulmani și nu este menționat deloc în Coran, așa cum pretind anumiți musulmani.

Dumnezeu să binecuvinteze Israelul cu pace și mântuire. Dumnezeu să aibă milă de conducătorii de la Vatican și să le dea înțelepciune atunci când trebuie să ia anumite hotărâri.

 

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine