Proiectul „24.000 de ȘCOLI PENTRU CRISTOS” – Reacții foarte interesante

Dragii noştri,

Am trimis la 17.000 de Şcoli din Proiectul 24.000 de Şcoli pentru Cristos

Cu ajutorul Domnului, şi doar prin harul şi mila Lui, am expediat poziţia 17.000 din Proiectul 24.000 de Şcoli pentru Cristos.

Am scris mai jos câteva din reacţiile primite în urma acestui proiect. Până acum avem reacţii excelente, mulţumiri şi diverse întrebări. Evident că am avut şi reacţii de împotrivire.

De asemenea, aveţi mai jos şi un filmuleţ de la prima acţiune de împachetare, care a avut loc în ziua de Sf. Maria, anul trecut. Dacă aţi putea prezenta acest filmuleţ în Biserica dvs, ne-ar fi de foarte mare ajutor.

Ca să-l finalizăm, mai avem nevoie de 22.800 Euro.
Pentru cele 8.000 de școli la care mai avem de trimis (7.000 încă neatinse + 1.000 de retururi), fiecare timbru costa 1 euro. Deci 8.000 de euro avem nevoie doar pentru timbre.

Chiar dacă nu va pune Dumnezeu pe inimă să participaţi cu niciun ban la aceste mare şi greu proiect, vă rugăm din suflet să ne susţineri în rugăciune. Apoi să vă rugaţi pentru toţi directorii care primesc aceste colete cadou.

Pentru donatii:

Cont EURO
pe www.rve-timisoara.ro la rubrica DONATE
Se poate plati prin PayPal, cu VISA, MasterCard, AmericanExpress, Discover
Specificatia: PENTRU PROIECTUL 24000 DE SCOLI PENTRU CRISTOS

Cont DOLARI US
in contul: RO80 RNCB 0249 0492 5371 0004 – USD
Contul este deschis la Banca Comerciala Romana – BCR – sucursala Timisoara, Timis, Romania.
BIC sau SWIFT code: RNCB RO BU
Beneficiar: SC VOCEA EVANGHELIEI Timisoara
Specificatia: PENTRU PROIECTUL 24000 DE SCOLI PENTRU CRISTOS

Cont LEI romanesti:
Cont BCR RO45 RNCB 0249 0492 9580 0001
Asociaţia Radio Vocea Evangheliei – Sucursala Timisoara – CUI 10411909
Specificatia: PENTRU PROIECTUL 24000 DE SCOLI PENTRU CRISTOS

REACTII LA PROIECTUL Proiectul 24.000 de Scoli pentru Cristos:

(Reactii de la primele 17.000 de Scoli, trimise in perioada August 2014 – Mai 2015)

————————————————————————————-

Un preot dintr-o unitate de invatamant din Transilvania:
“Va multumim frumos pentru cadou, o sa pun materialele la indemana elevilor din scoala, cred ca este mare, mare nevoie de astfel de materiale pentru tinerii din zilele noastre. Apreciez foarte mult scrierile si lucrarile dvs”

————————————————————————————-

7. Doamna Directoare a unei scoli din judetul Bihor:
“Va multumesc frumos pentru cadou. Eu am trecut prin multe probleme si schimbari in ultima perioada, iar cadoul de la dvs este ca o confirmare ca totusi Dumnezeu ma iubeste.”

————————————————————————————-

8. De la un colegiu din Bucuresti, o doamna:
“Unde trebuie sa platim pentru colet si cat?”
Raspuns: “Nu trebuie platit absolut nimic, totul este gratuit, exact cum scrie pe colet”
Doamna: “Dar ce sa fac cu coletul?”
Raspuns: “Impartiti-l tuturor profesorilor, de exemplu profesoarei de Biologie puteti sa-i dati cartea despre evolutionism si creationism, etc, etc.”

————————————————————————————-

9. Intr-un sat din judetul Alba, la sedinta cu parintii invatatorea le-a aratat parintilor coletul cadou, insa nu l-a impartit parintilor, ci ei doar l-au vazut. O mamica a luat numarul nostru de telefon, ne-a sunat si ne-a rugat sa ii trimitem si ei cartea Vieti transformate, neaparat. (I-am trimis deja un colet intreg)

————————————————————————————-

12. Din judetul Bistrita Nasaud: Am sunat sa va multumesc pentru coletul cadou ce l-am primit. Este un raspuns la rugaciunile mele catre Dumnezeu. Sotul meu este preot reformat, iar eu lucrez cu comunitati de romi din zona noastra si am nevoie de materiale in limba română. De aceea m-am bucurat mult si va multumesc pentru coletul primit, materialele din el sunt foarte bune si actuale. Dacă m-ati putea ajuta vă rog și cu inca doua carti impotriva evolutionismului, o Biblie in limba română și daca se poate cu o carte care explică inspirația divină a Bibliei. Va multumesc mult. (I-am expediat deja materialele solicitate si altele in plus)

————————————————————————————-

12. Mesaj trimis pe o felicitare, din judetul Bihor: “Dragii nostri, va multumim din suflet pentru darul pe care ni l-ati trimis. A fost o mare surpriza pentru noi. Vom face cadou cartile pe care ni le-ati daruti, iar CD-urile ne sunt de mare folos la gradinita.”

————————————————————————————-

13. Preot, profesor de religie din Botosani:
Preotul:
“Ce cult sunteti?”

Raspuns:
“Coletul vorbeste doar despe Dumnezeu si despre Domnul Isus Cristos, dar pentru ca inteleg ce vreti sa aflati de fapt, eu merg la Biserica cutare.”

Preotul:
“Da, m-am gandit eu. Oricum le vom da toate focului”

Raspuns:
“De ce le veti da focului?”

Preotul:
“Pentru ca nu au valoare”

Raspuns:
“Cum spuneti ca nu au valoare, daca acolo este un Nou Testament, este o carte despre avort care a primit Premiul ONU pentru jurnalism, sunt atatea materiale valoroase, pentru care ne-au multumit atatia directori din tara?

Preotul:
“Bine, nu le-am citit, ma voi uita peste ele, dar ce nu are valoare, dam focului”

Raspuns:
“Sunteti liber sa faceti ce doriti, insa va rog frumos sa NU ardeti si Noul Testament al Domnului nostru Isus Cristos.

Preotul:
“Daca nu are binecuvantarea BOR, sigur il dam focului. Ce credeti ca e primul Nou Testament de la pocaiti pe care il dam focului?”
I-am recomandat sa nu faca asa ceva, ca sa nu isi atraga pedeapsa lui Dumnezeu. Am discutat mult si despre “Imparateasa cerului” la care se inchina ei, – acel duh de draci mentionat explicit in Ieremia cap.44, care nicidecum nu este mama Domnului, ci este o entitate demonica, apoi despre inchinarea la Dumnezeu ca si Creator sau la sfinti ca si creaturi, etc, etc.
La final mi-a recomandat calduros sa ma rog la Dumnezeu ca nu cumva sa mor nepocait. La fel i-am recomandat si eu, sa se roage si el sa nu moara nepocait.

————————————————————————————-

14. Mesaj pe telefonul mobil, de la Scoala… comuna…. , jud. Botosani: “Nu dorim sa mai primim colete”.
Raspuns: “Ne cerem scuze ca v-am deranjat cu coletul cadou. Nadajduiam sa fie o surpriza placuta. Dumnezeu sa va binecuvanteze.”
(As adauga acum tuturor celor care ne-au sustinut in acest Proiect: Cine acopera judetul Botosani? 🙂 🙂 🙂

————————————————————————————-

15. De undeva din Bacau: “Va rugam sa nu ne mai trimiteti asa ceva. Noi suntem ortodocsi si nu avem nevoie de asemenea materiale.”
(As adauga acum tuturor celor care ne-au sustinut in acest Proiect: Cine acopera si judetul Bacau? 🙂 🙂 🙂

————————————————————————————-

16. De undeva din judetul Brasov: “Sa nu mai trimiteti asa ceva la gradinita noastra. Daca ati trimis mai demult, acum s-a schimbat conducerea si va rugam sa nu mai trimiteti”
(As adauga acum tuturor celor care ne-au sustinut in acest Proiect: Cine acopera si judetul Brasov? 🙂 🙂 🙂

————————————————————————————-

17. De la Gradinita cu program prelungit nr.2, localitatea……..
“Am primit coletul dumneavoastra si va multumim. Dorim si pe viitor sa ne mai trimiteti si alte astfel de materiale.”

————————————————————————————-

19. De la Biblioteca comunala din…: Va multumim frumos pentru colaborare si pentru materialele trimise. Va dorim succes in a promova ideile continute in aceste materiale.

————————————————————————————-

21. Din judetul Vaslui: “Va multumim frumos pentru colet”.

——————————————————————————————–

22. Din Valenii de munte: “De ce ne-ati trimis acest colet noua?”
Raspuns: “Este pur si simplu un cadou pentru dvs. Nu este ceva special pentru institutia dvs, ci ati fost pe o lista mai mare, si astfel ati primit.”
Doamna Directoare: “Da, dar noi nu suntem de religia dvs”
Raspuns: “Coletul vorbeste despre religia crestina, despre crestinism, si intr-o tara peste 90% crestina, am presupus ca trimitem la crestini”.
Doamna Directoare: “Da, dar Noul Testament nu seamana cu al nostru, ortodox”
Raspuns: “Acest Nou Testament este tradus de un preot ortodox, Dumitru Cornilescu, intr-o limba romana moderna, traducere folosita de peste 90 de ani de multi crestini vorbitori de limba romana. Nu este nimic in plus si nici in minus fatza de textul Bibliei”.
Doamna Directoare: “Va multumim frumos.”

—————————————————————————–

24. Din judetul Vaslui, o doamna Directoare:
„Noi suntem ortodocsi, si Noul Testament pe care ni l-ati trimis este diferit de al nostru.”
Raspuns: „Este un Nou Testament tradus de un preot ortodox, Dumitru Cornilescu, si folosit in ultimii 90 de ani de multi crestini din Romania, datorita limbii romane moderne si actuale in care este tradus”

————————————————————————-

26. Scoala primara…, judetul Vaslui: Хa multumim frumos pentru colet. Daca ati avea si jucarii si carti cu istorioare pentru clasele I-IV ne-ar prinde foarte bine. Avem doar vreo 3 jucarii in toata gradinita. (Cine se ofera sa duca jucarii, dar si Evanghelia Domnului Isus in aceasta Scoala?)

————————————————————————–

27. De la cineva nesemnat, prin SMS: „Va multumesc din suflet pentru cadoul primit. Pentru mine este hrana pentru suflet.”

————————————————————————–

29. Din jud. Galati: “Va multumim pentru frumosul cadou pe care ni l-ati trimis. Le-am dat si doamnei profesoare de religie. Cred ca materialele trimise vor fi de folos copiilor din scoala noastra.”

————————————————————————–

30. Din Dej: “Va multumim pentru cadoul special pe care ni l-ati trimis de sarbatori. Bucuria primita isi are greutatea ei masurata in lacrimi sau suspine nerostite. Rar se intampla sa fim intampinati cu asemenea daruri. Parte din carti au ajuns la specialisti in devenire, o studenta la medicina, o studenta la psihologie, un elev de scoala primara, un elev clasa a XI-a, CD-urile vor fi ascultate si trimise mai departe. Pretuim gestul vostru fiindca pretuim valoarea cartii. Multumim sponsorilor ce au sustinut initiativa voastra de exceptie.”

————————————————————————–

31. Dumnezeu sa binecuvanteze !
Trec printr-o perioada dificila a vietii mele, o incercare.
Ma rog zilnic la Dumnezeu sa nu ma paraseasca in ceasurile grele ale vietii mele.
Astazi, la gradinita, mi-a sosit un pachet.
Nu cerusem nimic de la nimeni. Eram curioasa si langa mine si copii din grupa. S-au adunat toti in jurul meu, sa desfacem pachetul, sa vedem ce este in el. Ne-am asezat la masute, eu am taiat hartia pachetului si am inceput sa scot una cate una cartile, citindu-le titlurile, rasfoindu-le, le dadeam copiilor, sa se uite si ei, le-au mirosit:
– D-na educatoare miros frumos…
Aveam lacrimi in ochi si vocea imi tremura, ei ma priveau cu uimire: nu mai vazusera atata emotie in ochii si in glasul doamnei lor educatoare…
Eu, aproape plangeam si citeam,… citeam si plangeam…Dumnezeu venea la mine, imi raspundea ca nu m-a uitat si e cu mine….
Poate ca nu sunt nici potrivite, nici destule, cuvintele acestea, pentru ceea ce am simtit cand am desfacut acel pachet.
Am gasit CD-urile:
– Doamna educatoare, ne puneti CD-urile ? sa vedem ce este…
– Copii, acest mesaj este de la Dumnezeu pentru voi…
Va multumesc din suflet pentru gestul facut. Emotia traita, a fost maxima atat pentru copii, care au fost foarte incantati de prima poveste din „Aventuri in lumea Bibliei”, cat si eu, datorita situatiei in care ma aflu…. „Noul Testament si Psalmii” o sa-i port cu mine tot timpul. Abia astept sa studiez toate cartile trimise. Sunt valoroase, pentru mine. Sunt un mesaj divin, venit pentru a ma alina.
Va multumesc din suflet !

————————————————————————–

32. O doamna invatatoare din Gorj, singura, cu doi copii; avea nevoie si de consiliere pentru avort

————————————————————————–

34. Din jud. Vrancea:
Directoarea scolii:
De ce ne-ati trimis acest colet?

Raspuns:
Este un cadou.

Directoarea:
Ce cadou, dom’le, ce cadou?? Nu e Biblia in colet, este doar Noul Testament si Isus este scris cu un singur „I” – nu e ortodox ! Ce religie sunteti?

Raspuns:
Suntem crestini, doamna… daca vreti va trimit toata Biblia.

Directoarea continua:
Ce crestini dom’le, mie sa-mi spui ce crestini?

Raspuns:
Coletul vorbeste doar despre Dumnezeu, despre Biblie si despre Domnul Isus Cristos, dar noi suntem pocaiti.

Directoarea:
Ce imi trimiti tu mie din Timisoara la Negrilesti, sa ma inveti tu pe mine??? Da’ ce, daca eu iti trimit tie Biblia ortodoxa sau carti ortodoxe, tu le citesti?? Sa facem un schimb de colete din astea.

Raspuns:
Da, doamna, le citesc.

Directoarea:
Noi suntem ortodocsi, ai inteles? OR-TO-DOCSI !!!, AI INTELES???

Raspuns:
Doamna, suntem o tara majoritar ortodoxa, dar suntem pe primul loc la avorturi, iar in colet este si o carte despre avort.

Directoarea:
Noi avem educatie sexuala in scoala, ce crezi ca opresti tu avorturile cu cartea asta??

Raspuns:
Doamna, suntem o tara ortodoxa, dar copiilor li se preda ca ne tragem din porc, din vaca si din maimuta, nu din Dumnezeu.

Directoarea:
Sa nu mai trimiti asa ceva la Negrilesti Vrancea, ai intelessssss ???
(Dupa convorbire ne-am rugat pentru dumneaei si pentru ceilalti profesori si elevi din scoala peste care este directoare…)

P.S. Am sunat-o pe doamna Directoare dupa cateva ore, i-am spus ca imi pare rau ca am necajit-o cu acest cadou, intentia noastra a fost buna, si ca o iubim si ne rugam pentru ea.

——————————————————————————

35. Tot din judetul Vrancea: “Multumim din inima, sa dea Dumnezeu sanatate si numai bine, asa cum ati si gandit cu acest cadou.”

—————————————————————————————-

36. La Caransebes s-a primit coletul la o scoala, directoarea nu l-a vrut si l-a dat unei profesoare necredincioase, dar care are soacra credincioasa. Profesoara aceasta l-a dat soacrei, care ne-a sunat, ne-a spus ca l-a primit si ca se va ocupa ea sa il distribuie altor cadre didactice care doresc sa primeasca astfel de materiale. Slavit sa fie Domnul. El are caile Lui… 🙂

———————————————————————————-

37. Din jud. Alba:
Am ramas placut surprinsa sa primesc un colet la biblioteca. Carti utile in munca noastra de zi cu zi care ne fac viata mai frumoasa si vrem sa credem cu totii ca citind ne transformam vietile in mai bine.Va apreciez gestul si astfel de oameni inimosi ca dv. sunt binecuvantati.
Sper sa tinem legatura si va doresc spor in tot ce faceti!
Cu multumiri,
Bibliotecar,
—————————————————————————————-

38. Din jud. Bihor:
Buna ziua!
Ma numesc … si sunt bibliotecara la Biblioteca Comunala…
Doresc sa va confirm ca am primit coletul de la dumneavoastra si sa va multumesc pe aceasta cale pentru frumosul cadou. Va asigur ca am sa pun la dispozitia oricarui doritor materialele primite. Acceptam cu drag donatia dumneavoastra si nu ne vom simti ofensati daca vom mai primi si cu alta ocazie astfel de materiale.
Cu stima…
———————————————————————————–

39. Intr-un sat din judetul Tulcea, Directoarea Scolii ne-a rugat, printr-un frate, sa-i trimitem cartea despre Pornografie ca sa o dea premiu la sfarsitul anului. Ne-a solicitat 40 de carti cu pornografia.
Spunea fratele: “E dezastru ce se intampla cu pornografia. Calculatorul il zapaceste pe copii, le intuneca mintea.
Noul Testament mai greu il primesc oamenii, ca nu are cruce pe el si nu scrie Isus cu 2 i, adica “Iisus”, dar cartea cu pornografia au cerut-o mai multe familii de ortodocsi din sat, pentru copiii lor.
Sistemul vrea sa te conduca si sa te manipuleze, si face asta prin intermediul pornografiei.”
Un consilier l-a rugat sa-i dea o carte despre distrugerile provocate de pornografie, ca sa o puna in casa pe o masuta pe hol, sa o vada ca din intamplare fiul lui de 17 ani si sa o citeasca. Tatal respectiv este foarte ingrijorat de dependenta de pornografie a fiului sau.

——————————————————————————————

39. Directoarea unei scoli din judetul Dolj a dat coletul si mamei ei, care ne-a sunat si ne-a solicitat sa ii mai trimitem alte cateva colete, ca sa dea si la vecini.

———————————————————————

41. Bibliotecara din comuna …, jud. Sibiu, ne-a multumit frumos si ne-a asigurat ca le pune la dispozitia cititorilor

——————————————————————–

42. Biblioteca Comunala…, Judet Botosani va multumeste pentru volumele daruite si va asigura ca au fost puse la dispozitia cititorilor nostri începând de astazi. 29 Ianuarie 2015

——————————————————————

43. Multumiri de la Biblioteca din…, jud. Vaslui

——————————————————————–

44. Bibliotecara din judetul Dambovita: multumesc frumos pentru coletul trimis, dar va rog sa nu imi mai trimiteti ca dvs sunteti alta religie decat a noastra a ortodocsilor.

Raspuns: Doamna, dar in colet nu vorbim despre o credinta anume, ci despre credinta in Dumnezeu, in Domnul Isus Cristos, despre Biblie. Sunt acolo carti despre evolutionism, despre pornografie si dependenta de Internet, despre avort

Bibliotecara: da, sunt de acord, dar ma tem de preotii ortodocsi…

Raspuns: Doamna, dar acum si presedintele este evanghelic, nu mai este ortodox

Bibliotecara: Da, dar pana la presedinte te mananca sfintii, si eu ma tem de preotii ortodocsi. Nu o sa pun aceste carti in fondul de carte al Bibliotecii.

P.S. Rugati-va ca Domnul sa ii dea curaj, sa nu ii mai fie frica de preotii ortodocsi. Si rugati-va ca bibliotecara care va veni dupa cea actuala, sa puna cartile la dispozitia cititorilor. Avem pe lista de expedieri peste 3000 de biblioteci comunale si orasenesti…

——————————————————-

45. O doamna din Tulcea: Va multumesc din suflet pentru cadoul primit. Am citit prima marturie din cartea Vieti transformate. In lacrimi am citit-o. Simt ca a intrat O COMOARA in casa mea. Simt ca renasc, ca ma ridic de unde eram…

———————————————————-

46. De la o Biblioteca Comunala din judetul Iasi: „Multumesc pentru cartile facute cadou…
Desi sunt de alta religie..Dumnezeu este unul.. Sper ca vor fi citite..as fi vrut mai mult pt copii
ceva usor de citit..si de inteles..
cu multumiri,
Bibliotecar,

———————————————————–

47. De la o Biblioteca Comunala din jud. Olt: „Va multumesc in numele meu personal si in numele cititorilor pentru cadou. Acum 45 de minute am primit coletul. Este un cadou minunat. Sunt foarte emotionata de ce vor spune maine dimineata cititorii cand vor vedea noile carti. Va multumesc din suflet.”

———————————————————-

48. Din judetul Satu Mare: Sunt directoare peste 2 scoli si mi-ati trimis 2 colete. Va rog sa nu mai trimiteti.

Raspuns: Am trimis cate 1 colet pentru fiecare scoala, nu aveam de unde sa stim ca sunteti directoare peste 2 scoli.

Doamna directoare: Ce cult sunteti?

Raspuns: Coletul vorbeste doar despre Domnul Isus Cristos, despre Dumnezeu, despre crestinism. Noi suntem Baptisti, Penticostali, Crestini dupa Evanghelie.

Doamna directoare: La noi in comuna nu este niciun copil din cultele amintite, deci nu avem nevoie de aceste materiale.

Raspuns: Dar materialele nu sunt pentru copii, ci pentru dascalii lor. Ati vazut ca sunt carti despre pornografie, despre avort…

Doamna directoare: Lasati domnule ca si eu sunt profesoara de religie si stiu care e situatia.

Raspuns: Da doamna, dar nu s-a schimbat nimic in tara asta, cu toate ca toti “stim care e situatia”

Doamna directoare: Am pus cartile la dispozitia profesorilor, cine doreste poate sa le consulte si sa le studieze.

Raspuns: Multumim frumos.

———————————————————————–

49. O Directoare de gradinita din jud. Dambovita:
Domnule, de ce ne-ati trimis asa ceva, ca noi nu am comandat nimic la nimeni?

Raspuns:
Este un cadou gratuit. Nimeni nu-si comanda un cadou, ci acest colet este o surpriza pt dvs, care nadajduim sa fie de folos in procesul educational pentru personalul didactic din unitatea dvs.

Doamna directoare: Nu l-am deschis inca, pentru ca nu stiam daca are vreo factura inauntru si ma puneti sa platesc ceva.

Raspuns:
Nu doamna, nu are absolut nicio factura si nu trebuie sa platiti absolut nimic. Nu umblam cu nicio smecherie, si este exact ce scrie pe el: COLET CADOU GRATUIT.

——————————————————————————

50. Un Director, cred ca din judetul Dambovita (se simtea ca a fost mare comunist):
Domnule, ceea ce ne-ati trimis dvs are continut religios. Noi suntem o institutie a Statului Roman si nu aveti voie sa trimiteti asa ceva

Raspuns:
Domnule director, fara Biblie, Statul Roman se duce in prapastie. V-am trimis cel mai important lucru pe care il puteam trimite intr-o institutie a Statului Roman.

Domnul director:
Daca ne mai trimiteti, ma voi adresa “organelor abilitate”.

Raspuns:
Nu va temeti, acest colet va este trimis o singura data. Dar va rog, insist sa va adresati “organelor abilitate”, abia astept sa merg la inchisoare pentru ca v-am trimis o Biblie.
V-am trimis si niste carti, de exemplu o carte despre avort, capitol la care “Statul Roman” este pe primele locuri in lume.

Domnul director:
Domnule, eu nu pot sa le vorbesc copiilor de la gradinita despre avort.

Raspuns:
Dar nici nu v-am cerut asta ! Coletul este pentru educatoarele de la gradinita si familiile lor. Copiii sunt invatati la gradinita si la scoala ca ne tragem din maimuta, din porc, din rama. Tara asta este o tara asa-zis crestina, deci noi credem ca ne tragem din Dumnezeu.

Domnul director:
Domnule, dvs cunoasteti programa de la orele de biologie? Ce credeti, ca toti profesorii de biologie gresesc prin ceea ce le predau copiilor?

Raspuns:
Da domnule director, exact asa cred, ca TOTI profesorii care le predau copiilor ca ne tragem din maimuta, gresesc total, teoria evolutiei este o minciuna – eu cred si crestinii cred ca ne tragem din Cristos.

Domnul director:
Legea…. din anul…. spune ca niciun cult nu are voie de distribuie materiale religioase in scoala. Nu aveti voie sa faceti asa ceva.

Raspuns:
Dar ati primit ceva materiale religioase de la vreun cult? Acest colet l-ati primit de la mine si de la mai multi prieteni, care nu reprezentam in mod oficial niciun cult, ci suntem doar simpli crestini cu totii, la fel cum banuiesc ca sunteti si dvs.

————————————————————

51. Un domn de la o scoala din Covasna: educatoarele si profesorii s-au bucurat foarte mult. Ne-am bucurat cu totii din suflet pentru coletul cadou. Avem in comuna peste 100 copii romi. Daca ati putea trimite niste jucarii, ar fi extraordinar.

————————————————————

52. Din Galati: Multumim frumos pentru coletul cadou si cartile trimise, au venit chiar la timp, pentru ca noi chiar zilele acestea avem o actiune referitoare la protectia copiilor fatza de pornografia infantila de pe Internet. Va multumim frumos, chiar sunt foarte bine venite cartile de la dumneavoastra.

————————————————————-

57. Educatoare la gradinita: eu merg si la adventisti, primesc in posta si de la Martorii lui Iehova, eu nu am nicio idee preconceputa fata de nimeni, Cred ca Dumnezeu este acelasi pentru toti, nu?

Raspuns: Da, dar depinde cum ne inchinam lui Dumnezeu. BIblia spune ca Dumnezeu este un Dumnezeu gelos, care nu admite sa ne inchinam la nimic altceva decat Lui, in Numele Fiului Sau, Domnul Isus Cristos si prin Duhul Sfant, punct. Aici se face marea deosebire intre crestini.

—————————————————-

59. Din jud Dambovita, o doamna directoare:
Apreciem foarte mult efortul dvs de a ne trimite aceste materiale, dar va rugam sa nu ne mai trimiteti, ca avem si noi ce studia, nu trebuie sa ne trimiteti dvs, bine?

——————————————————————————

61. Un barbat:
sotia mea este educatoare si a primit coletul cadou de la dvs. Va multumim nespus, NESPUS de mult, a fost mai mult decat o surpriza, a fost gandul lui Dumnezeu pentru noi, iar dvs. ati fost mesagerul.

————————————————————————

62. De la Biblioteca din…, jud. Timis: Va multumim mult pentru cadou, va rugam sa ne mai trimiteti carti de genul acesta.

————————————————————-

64. Directoare din Campia Turzii:
Dincolo de continutul coletului, m-a impresionat in mod deosebit continutul scrisorii, in care scrieti ca va pasa de noi, chiar daca nu ne cunoastem. Este foarte incurajator sa primesti o asemenea scrisoare, in care cuiva sa-i pese sincer de tine, fara niciun interes.
Va multumesc din suflet.
Mai sus a fost mesajul telefonic, iar mai jos E-mail de la aceeasi persoana:
Buna ziua,
Va multumesc pentru cadoul dvs., pentru gandurile alese, pentru binecuvantarile pe care ni le-ati transmis cu atata sinceritate. Apreciem si primim cartile dvs., indiferent de religia pe care o purtati, sau o purtam, caci mai presus de orice ati omagiat numele lui Iisus, Domnul nostru, iar tot ce se face in numele Mantuitorului este bine primit.
Va iubesc pentru gestul dvs. nobil prin excelenta si ma rog lui Dumnezeu sa va dea sanatate si alese binecuvantari, dumneavoastra si tuturor celor implicati, prieteni dragi si adevarati, apropiati sufletului nostru.

————————————————————–

65. O doamna profesoara care nu ne-a spus nici cum se numeste, nici de unde este:

Doamna profesoara:
Ce-i cu acest colet?

Raspuns:
Vi l-am trimis cu speranta ca va fi de ajutor profesorilor sau educatorilor in actul pedagogic.

Doamna profesoara:
Ce religie sunteti?

Raspuns:
90 % din tara asta suntem crestini, si cartile din colet vorbesc despre crestinism si despre credinta in Dumnezeu si in Domnul Isus Cristos. Daca ma intrebati pe mine personal, eu sunt pocait, dar coletul NU vorbeste despre cultul din care eu fac parte, ci despre crestinism.

Doamna profesoara:
Da, v-am intrebat ca sa stiu ce sa fac cu acest colet…

P.S. Rugati-va sa faca dupa cum o indeamna Dumnezeu, nu dupa cum razbate din cuvintele ei…

———————————————-

66. Din judetul Suceava, o profesoara de romana:
Voi prezenta materialele din colet in orele din Saptamana Altfel, copiilor de la clasele V-VIII, unde predau eu.
Aici cam sunt tensiuni intre pocaiti si ortodocsi.

———————————————–

67. Bună ziua. Mă numesc… și sunt directorul Liceului… din Cluj-Napoca. Doresc sa vă anunț că am primit cadoul din partea dumneavoastră și să vă mulțumesc din tot sufletul pentru cărțile și materialele foarte valoroase pe care ni le-ați trimis. Vă asigurăm că le vom citi și folosi în munca noastră cu elevii și vom aplica învățăturile atât de prețioase în viața noastră. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru lucrarea pe care o faceți și să vă întărească în eforturile pentru răspândirea Învățăturilor Sfinte. Ne-am bucura dacă și pe viitor am beneficia de alte asemenea materiale. Domnul să vă binecuvânteze!

—————————————————–

68. Un profesor/director din….
De ce ne-ati trimis acest colet cadou?

Raspuns:
Ca sa va fie de folos in procesul pedagogic.

Profesorul:
Dar nu ne trebuie asa ceva, noi avem ce studia, nu vrem astea de la dvs.
Eu sunt la curent cu ceea ce faceti voi…

(nota noastra: Salutari “baietilor cu ochi albastri” 🙂 Nu l-am intrebat pe acest profesor ce… grad are… nu grad didactic, evident…)

Raspuns:
Pai atunci dati-le altcuiva.

Profesorul:
Da, le voi da altcuiva, le voi da la foc.

Si a inchis suparat telefonul. Discutia a continuat prin mesaje astfel:

Raspunsul nostru prin SMS:
Va multumim pentru telefon. Indiferent daca veti citi cartile trimise sau le veti arde, noi va iubim in Numele Domnului Isus si ne rugam pentru dvs.
Se spune ca acolo unde se ard carti, se vor arde si oameni.
Dumnezeu sa va binecuvanteze.
Am trimis aceste materiale deoarece cu ceea ce exista pana acum, Romania este pe primele locuri la avort, la alcoolism si printre cele mai sarace tari din Europa.
Credem ca Romania are nevoie de Evanghelia Domnului Isus Hristos. Cu respect.

Profesorul prin SMS:
Nu trebuie sa primesti carti de la sectari, dar sa aveti macar demnitatea de a spune cine sunteti. (P.S. Noi am pus in colet o scrisoare in care ne-am scris numele, adresa de contact, telefon, E-mail, oare ce mai trebuia sa adaugam ca sa afle cine suntem?? )
Crestini suntem de doua mii de ani si nu avem nevoie ca sa fim invatati de niste americani masoni, si ma refer la cei ce va finanteaza. Daca ai fi fost cinstit, nu-ti tradai credinta. Si eu te iubesc romane, dar trebuie sa-ti spun ca esti un inselat si un tradator de Dumnezeu.

Raspunsul nostru prin SMS:
Cei care se inchina lui Dumnezeu in Numele Domnului Isus Cristos nu sunt sectari, ci frati. Musulmanii se afla intr-o expansiune extraordinara prin sange si prin suferinta, iar noi… crestinii…
Masonii nu finanteaza nicio categorie de crestini, ei sunt ai satanei. Stiu ca sunteti crestin si va respect pentru asta si ma bucur ca in Romania sunt oameni care inca mai au curajul sa afirme credinta in Dumnezeu.

Profesorul prin SMS:
Cine si-a tradat BISERICA, adica mama duhoviceasca, nu este fratele meu, pentru ca nu-l poate avea pe Dumnezeu de tata, cum spunea fericitul Augustin. Fratii tai sunt americanii.

Raspunsul nostru prin SMS:
Indiferent de confesiunea mea personala, materialele sunt strict CRESTINE, nu au fost gandite sa faca propaganda religioasa si nici sa supere pe cineva. De aceea aproximativ 90% din reactii sunt pozitive, oamenii se bucura si inteleg scopul acestor trimiteri. Aveti libertatea sa faceti cum considerati, dar va sfatuiesc sa va ganditi de doua ori inainte sa le distrugeti, cel putin sa aruncati o privire si sa ne spuneti cu ce am gresit.

———————————

69. Un profesor de matematica din… (nu a vrut sa-si dea locatia).
Domnule, nu aveti voie sa ne trimiteti asa ceva. Daca mai trimiteti ceva, va dau in judecata.
Este agresivitate religioasa ce faceti dvs.
Ne simtim hartuiti. Secretara scolii (care oricum e prost platita) a pierdut 1-2 ore sa ridice pachetul de la posta.
Nu v-am cerut nici un ajutor. Coletul va ajunge direct la gunoi.
Daca se mai repeta…
Raspuns:
Domnule, nu am incercat sa va agresam cu nimic, v-am trimis doar un Nou Testament si cateva carti si CD-uri pentru copii si parintii copiilor.

Dar nu s-a putut discuta prea mult cu el deoarece vorbea aproape tot timpul, fara sa asculte. Apoi dupa vreo 10 minute dupa ce si-a varsat necazul a inchis suparat telefonul.
Domnul sa il binecuvanteze si sa-i dea curiozitatea de a citi materialele primite!
Amin!

————————————————

70. O educatoare foarte suparata din Craiova:
Sa nu ne mai trimiteti asemenea materiale, ca noi la gradinita nu facem religie si voi nu sunteti ortodocsi, voi sunteti de la Biserica Evanghelica, nu vrem sa primim nimic de la voi.

————————————————

72. Primăria Comunei…, Judeţul Dolj

Domnule Ioan Ciobotă,

Solicit pentru biblioteca… un pachet de cărţi şi materiale gratuite necersare pentru cultura religioasă a elevilor noştri.
Adresa la care puteţi trimite coletul este următoarea……………..

Cu respect,
Primar,……………………………….

————————————————

73. In numele Bibliotecii Universitatii Transilvania din Brasov, va multumim pentru publicatiile pe care ati binevoit sa ni le trimiteti ca donatie. In urma consultarilor cu conducerea Bibliotecii si sefii serviciilor de depozite, va trebui, cu parere de rau, sa va inapoiem publicatiile trimise deoarece ele nu fac obiectul ariei curriculare din Universitatea noastra, iar spatiile de depozitare sunt extrem de limitate.
Va rugam, ca pe viitor, pentru a evita costurile de expediere ale ambelor parti, sa ne trimiteti, in prealabil, o lista cu publicatiile pe care le aveti disponibile pentru a bifa optiunile noastre.
In speranta unei bune colaborari, va multumim pentru intelegere.
Cu deosebita consideratie, Director Biblioteca
Sef serviciu

————————————————

75. Din judetul Neamt, directoarea unei scoli:
Ati fost pe la scoala noastra?
Ati mai trimis si la alte scoli?
Ati trimis la toate scolile?

————————————————

76. Din judetul Neamt:
Vi le trimit inapoi, nu le deschid, ca noi am mai patit-o cu altii care ne-au trimis ceva asemanator si, de fapt, inauntru era factura si ne-a pus sa platim.

—————————————————–

77. Va multumim frumos, chiar a fost o surpriza placuta pentru noi.
gradinita… – jud. Hunedoara

————————————————————————-

78. Multumim frumos pentru cadou si va dorim un paste fericit.
gradinita… jud. Hunedoara

————————————————————————

79. Am primit pachetul cadou. Va multumesc mult. Sunt materiale interesante, pe care le voi folosi impreuna cu elevii mei. Cel mai mult va multumesc pentru Noul Testament si CD ! Eu sunt profesoara de religie crestina catolica la scoala….. si locuiesc in satul vecin……… Laudat sa fie Isus.

————————————————————————

80. Va multumesc frumos pentru pachetul cadou primit la scoala noastra. A ajuns pe maini bune 🙂 Incerc sa-mi indrum si colegele spre Domnul Isus Cristos, dar e foarte greu, sunt preotese si sunt prea indoctrinate. Dumnezeu sa le lumineze. Mult spor in lucrare.

————————————————————————

81. De la Gradinita… : De unde este acest colet, ce-i cu el, de ce ni l-ati trimis, ati trimis la toate gradinitele, etc?

————————————————————————

82. O Directoare foarte suparata: “O sa intreb un procuror daca este legal sa trimiteti asa ceva la scoli. De ce ne trimiteti asa ceva? Sunteti Martorii lui Iehova? Sa nu mai trimiteti asa ceva in scoli.”

————————————————————————

83. Din jud Salaj: ne multumeste foarte mult, le citeste toate si o sa le dea mai departe asa cum am rugat-o.
Isi da seama ca este un efort foarte mare si ne multumeste.
E profesoara de biologie, si poate sa-l prezinte pe Dumnezeu din plin.
Guvernul le da profesorilor o anumita suma de bani pe an, si ea din toti banii si-a luat carti religioase.
O sa incerce sa dea si fiului ei aceste materiale, pt ca si el este profesor.
Ne-a multumit foarte foarte mult si frumos ca ne-am gandit la ei.

—————————————————————————–

84. Am primit coletul dvs, carti care ne indeamna spre increderea in Iisus, suntem cu totul de acord cu ce ati scris dumneavoastra, dar pentru copii cei mici sunt foarte grele, ei nu inteleg cele scrise. Avem o mare rugaminte, daca ne-ati putea ajuta material cu jucarii, papusi, material didactic corespunzator copiilor din gradinita noastra, care au varsta cuprinsa intre 3-6 ani, deoarece gradinita noastra nu este dotata si nici nu ne-am supara daca ne-ati onora cu prezenta dumneavoastra pentru a-i putea ajuta pe copiii saracuti, care provin din familii saracacioase, parintii nu au locuri de munca, sunt tineri si nesprijiniti.

Cu mult respect,
Prof………….
Jud. Dolj

————————————————————————-

88. Din jud. Ilfov:
Bună ziua ,
Azi am primit coletul d- voastră , il vom populariza în rândul elevilor școlii noastre și vom viziona cd- urile.
Vă mulțumesc !
Prof….
—————————————————————-

89. Din comuna…, jud. Ilfov: Sigur nu este nicio factura in colet? Va multumim frumos ca ni l-ati trimis.

—————————————————————

90. De la o scoala din Drobeta Turnu Severin:

Directoarea (sau profesoara)
„Nu am solicitat asa ceva, de ce ne-ati trimis?”

Raspuns:
Nu trebuia solicitat. Este un cadou, pe care il primiti o singura data.

Directoarea (sau profesoara)
Da, dar noi suntem ortodocsi si nu vrem sa ne schimbam religia ! Toti profesorii din scoala sunt ortodocsi si nu vor asa ceva.

Raspuns:
Doamna, nu v-am trimis vreo carte de dogmatica de la pocaiti sau de teologie. V-am trimis carti care sa ajute in actul pedagogic: despre pornografie, dependenta de Internet, avort, evolutionism, etc.

Directoarea (sau profesoara)
Ba da, ne-ati trimis un Nou Testament care nu are binecuvantarea Patriarhului si nicio binecuvantare. Nu vrem asa ceva.

Raspuns:
Nu veti mai primi alt colet cadou, dar pentru cel primit ne rugam lui Dumnezeu sa va fie totusi de folos.

——————————————————————-

91. Din jud. Mehedinti, Directorul unei Scoli:
Domnule, chiar nu stiu ce sa fac cu acest colet, pentru ca in scoala nu am voie sa-l popularizez, deoarece noi suntem 99% ortodocsi in aceasta scoala.
Dar, daca imi dati voie, o sa iau eu cartile acasa la mine, le voi studia si apoi voi propune o dezbatere pe marginea lor, impreuna cu cineva de la dvs, daca veti binevoi sa veniti.

——————————————————————-

92. Dintr-o localitate a sunat politistul local. Nu s-a recomandat si nici nu ne-a spus din ce localitate este. Doar ne-a intrebat ce e cu coletul, de ce am trimis acest colet la scoala din comuna lor, etc, etc

——————————————————————–

93. Cine suntem, ce fel de religie contin materialele, ei de obicei nu primesc cu continut religios, ci doar pedagogic, etc.

Din comuna…., jud. Satu Mare

———————————————————————————

94. Colectivul Scolii Primare din comuna….., va multumeste pentru cartile trimise !

—————————————————————————-

93. Prin E-mail, de la cineva care nu s-a recomandat nici cine este, nici de unde este.
Intrebare:
Domnule Ciobota! Cine esti?
Raspuns:
Sunt Ioan Ciobota, casatorit, 2 copii, 46 de ani, ce ati dori sa mai stiti despre mine?

Intrebare:
Ce doresti?
Raspuns:
Sa vestesc Evanghelia Domnului nostru Isus Cristos.

Intrebare:
De unde ai curajul?
Raspuns:
De la Domnul Isus Cristos.

Intrebare:
Care sunt scopurile tale mai putin luminoase?
Raspuns:
Nu am scopuri mai putin luminoase, decat cele declarate public.

Intrebare:
Fii serios si lasa ” pe tinerii entuziasti”. Un om serios nu se apuca de asa ceva, mai de graba se duce la capalit.
Raspuns:
Nu inteleg cuvantul „capalit”. Ce inseamna?

Intrebare:
De unde ai bani la colete?
Raspuns:
De la crestini cu inima buna, care si-au rupt din putinul lor ca sa va trimita dvs acest cadou.

Intrebare:
Dar la imprimante?
Raspuns:
Ca mai sus

Intrebare:
Nu doresc sa apartin intre „dragii” vostrii!
Raspuns:
Nu v-am chemat intre „dragii” nostri, dar va chem la Domnul Isus Cristos.

Intrebare:
Multumesc!
Raspuns:
Cu mult drag.

V-am fi tare recunoscatori daca ati prezenta filmuletul de mai jos in Biserica dvs (are doar cateva minute).

Pentru Știri Creștine, Ioan Ciobota

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine