Tot mai mulți musulmanii se convertesc la creștinism

isis-ethiopian-christiansCeva se produce în lumea islamică privind credinţa musulmanilor. În conformitate cu un articol publicat de Christian Today, în doar 14 ani (între 11 septembrie 2001 şi 2015) mai mulţi musulmani s-a convertit la creştinism decât în cele 14 secole de existenţă a religiei musulmane. Explicaţia este că musulmanii sunt dezamăgiţi de terorism. Unii devin atei, dar majoritatea creştini.

Conform relatărilor, islamul va deveni religia cea mai mare religie din lume peste 55 de ani, dar practicile barbare ale Statului Islamic ar putea submina creșterea populației musulmane din lume, au spus experții.

Potrivit unui studiu recent făcut de organizația Pew Research Center, creștinismul și islamul vor fi aproape de paritate până în anul 2050, creștinii având un procent de 31,4 % din populația planetei, iar islamul un procent de 29,7%.

Studiul spune că islamul va creste de două ori mai repede ca orice altă religie majoră în următorea jumatate de secol, din cauza unei rate de fertilitate mai mare din țările musulmane dominate.

Cu toate acestea, musulmanii sunt speriați de acte inumane ale organizației ISIS, militanții susținând că le fac în numele dumnezeului lor Allah, ceea ce pune sub semnul întrebării propria lor credință, și probabil mulți o să părăsească islamul.

Acest lucru este susținut de mărturiile misionarilor care lucrează în lumea islamică, care au remarcat că mai mulți musulmani s-au convertit la creștinism în ultimii 14 ani. Numărul de convertiți din ultima perioadă, au spus ei, este mai mare decât numărul convertiților din ​​timpul celor 14 secole de istorie islamică.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine