Filmul „God’s not dead 2” va fi lansat în primăvara anului 2016

11

Povestea de succes „God’s not dead – Dumnezeu nu a murit” continuă. Filmul lansat în 2014 a înregistrat un real succes, iar producătorii au decis să aducă pe marele ecrane o nouă poveste cu aceiaşi tematică. Filmul „God’s not dead 2” va fi lansat în primăvara lui 2016, anunţă TownHall.com

La fel ca şi primul episod, „God’s not dead 2” prezintă ostilitatea academică faţă de credinţă, Adevărul Biblic şi existenţa lui Dumnezeu. Producătorii îşi asumă riscul să prezinte o nouă problemă controversată a lumii post-moderne fără teamă. „God’s not dead 2” se va adresa unei audienţe care stă ferm şi fără ruşine în apărarea credinţei sale în vremuri când exprimarea publică a convingerilor religioase este considerată un gest abuziv pentru cei cu alte concepte despre lumeşi viaţă.

„Ne dăm seama odată în plus că unele lucruri rămân pe veci la fel: „Dumnezeul nostru ESTE cu adevărat viu”. De această dată lupta pentru apărarea credinţei în Dumnezeu trece de pragul şcolii şi trece în faţa tribunalului”, explică autorii noului film.

„God’s not dead 2” prezintă actriţa Melissa Joan Hart, în rolul profesoarei Grace Wesley. Aceasta este dată în judecată pentru îndrăzneala de a vorbi despre Isus elevilor ei din şcoală. După ce directorul şcolii află despre dialogurile lui Grace cu elevii ei despre Isus, convoacă un grup de acuzaţi care aduc profesoara creştină în faţa judecătorilor.

Regizorul David A. R. White susţine că istoria este una relevantă în cultura noastră, care devine tot mai ostilă faţă de credinţa creştină. Acesta îşi argumentează poziţia redată în noul film printr-un caz real de anul trecut când predica unui pastor din Houston a fost catalogată drept un mesaj discriminatoriu.

„Dumnezeu în școli este privit suspicios. Aceste cazuri sunt des întâlnite și noi vrem să le aducem la lumină chiar și întâmplarea din Houston, unde predicile pastorillor sunt verificate la Curtea supremă. Anume acest fel de bătălie este evidențiată în acest film”, a declarat regizorul David A. R. White.

„Dumnezeu nu este mort 2” , va fi derulat în mai mult de 2000 de cinematografe în perioada Paştelui 2016 .

Filmul „Dumnezeu nu este mort” lansat în 2014 a fost apreciat de publicul larg şi a înregistrat un real succes, în ciuda bugetului limitat. Difuzat în peste 780 de locaţii, acesta a acumulat peste 2,8 milioane de dolari.

Filmul spune povestea unui student creştin care a ales să meargă împotriva curentului şi să îşi apere credinţa la universitate. Pentru aceasta tânărul şi-a confruntat deschis profesorul ateu, care i-a pus de la prima prelegere să semneze o foaie pe care să scrie: „Dumnezeu este mort”! În urma acestei provocări ofensatoare pentru tânărul creştin, următoarele prelegeri de curs s-au transformat într-o dezbatere apologetică, unde studentul a demonstrat că ştiinţa susţine credinţa şi existenţa lui Dumnezeu. În final, colegii lui au fost convinşi că „Dumnezeu nu a murit: El este viu în veci”!

Sursa: Şcoala de Apologetică

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine