Ziua a 29-a – 16 iulie 2015: “Namumba din Ghana”

Ramadan 2015  (33)Abdallah este unul din aproximativ 100 000 de oameni care se identifică ca fiind nanumba. Cu familia sa, trăiește capitala tradițională a grupului său etnic – Bimbilla, care este localizat în colțul sud-estic al regiunii de nord din Ghana.

Ca adevărat nanumba, Abdallah a fost crescut ca musulman. Totuși, în viața de zi cu zi animismul juca un rol la fel de semnificativ.

Întrebat de ce a devenit creștin, el își spune povestea cu un zâmbet, ”Pentru că am văzut lumina! Am văzut-o acum și apoi pentru mulți ani, o lumină indescriptibilă de pură. Era diferită de luminile pe care le-am văzut în conexiune cu vrăjitoria și spiritele rele! Într-o noapte în visul meu am văzut această lumină ridicându-se peste fiica mea. La scurt timp după, un pastor dintr-un trib înfrățit a venit la mine acasă și a invitat-o pe fiica mea să învețe la școala condusă de soția sa. Datorită visului am fost de acord. Ia-m dat voie chiar să ne spună ce a învățat în timpul timpului devoțional de la școală. În acel timp eram foarte bolnav. Într-o zi, directoarea s-a simțit condusă să se roage pentru rude bolnave ale elevilor ei. În acea dimineață în timp ce stăteam pe salteaua mea, dintr-o dată am văzut lumina și am fost vindecat instantaneu. Când fiica mea mi-a spus despre rugăciuni, am știut de unde a venit vindecarea mea. Am început să merg la biserică cu fiica mea. Pastorul și-a făcut timp să-mi explice Evanghelia și după câteva săptămâni fiica mea și cu mine ne-am încrezut în Isus ca fiind Domnul și Salvatorul.”

În acest colţ îndepărtat al acestei regiuni îndepărtate din vestul Africii, lumina Lui Isus strălucește ca o lumânare în întuneric.

CUM NE PUTEM RUGA?

  • Ca Dumnezeu să pregătească mai mulți nanumba pentru o întâlnire cu creștini.
  • Ca puținii creștini din Bimbilla (în principal muncitori din alte triburi) să dezvolte un zel de a duce Evanghelia și la ceilalţi oameni nanumba.
  • Pentru noi convertiți ca și Abdallah, ca ei să crească în credință și să devină martori curajoși.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.