VIETNAM: Autoritățile persecută minoritățile de creștini

„Oamenii muntelui” Photo: Tommy Japan (cc) via Barnabas Fund

„Oamenii muntelui”
Photo: Tommy Japan (cc) via Barnabas Fund

Într-un nou raport de la Human Rights Watch se subliniază faptul că opresiunea minorităților de creștini din Vietnam, numiți „Montagnard” (care înseamnă „oamenii muntelui”) a atins un nivel critic. Raportul cu titlul „Persecutând religia „Calea necurată”: Abuzuri împotriva montagnarzilor din Vietnam” susține că autoritățile guvernamentale au arestat creștini, reținându-i zile sau chiar luni la rând.  Mulți dintre cei deținuți, care urmează o formă de protestantism evanghelic, nerecunoscută de guvern, au fost bătuți.

Crizele periodice de persecuție nu reprezintă ceva nou printre minoritățile creștine din Vietnam. Astfel de tratament aspru este cel mai des întâlnit în zonele centrale, unde misionarii protestanți au lucrat atât înainte, cât și în timpul războiului din Vietnam. Astăzi, multe din triburile de minorități etnice nu mai practică creștinismul evanghelic.

Deși constituția din Vietnam conține o garanție a libertății religioase, aceasta se extinde numai în măsura în care guvernul permite. Persecuția minorității creștin-evanghelice a devenit politică oficială în luna ianuarie 2013, când guvernul vietnamez comunist a adoptat „Decretul 92”. Noua lege a afectat foarte mult grupurile religioase care nu sunt înregistrate la guvern. Printre altele, legea aceasta a interzis „manipularea libertății de credință și religie,” și a subliniat „propaganda împotriva statului” și amenințări la „unitatea națională.” (vomcanada.com)

Rugați-vă ca Domnul să întărească foarte mult voința poporului Său din Vietnam, să-i împuternicească pe copiii Lui din această regiune a lumii pentru a putea să persevereze în credință, în ciuda opoziției severe.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine