Aproape de cei persecutați din Mali

datauri-file

Mali se află în N-V Africii, având președinte pe Ibrahim Boubacar Keita. Are o populație de 16.3 milioane (442.000 crestini), religia principală fiind islamul. În lista cu țările care persecută creștinii, în 2015 se află pe locul 40.

După intervenţia militară franceză în ianuarie 2013 ameninţarea grupărilor islamice extremiste a fost evitată, cel puţin temporar, dar în nord încă nu există posibilitatea unei vieți normale pentru biserică.

Prezenţa şi infrastructura creştinilor a fost distrusă, toate bisericiile creştinilor au fost demolate, deterioarate sau confiscate în 2012/2013. Creştinii care au plecat le este frică să se întoarcă, iar cei care se întorc de obicei işi găsesc proprietăţiile ocupate de musulmani. Ei se simt ameninţaţi de influenţa care persistă de atâta timp, deţinută de grupările islamiste şi se tem să expună în mod deschis simbolurile creştine.

Rugaţi-vă:
-Pentru curajul creştinilor care doresc să se întoarcă în nord;
-Pentru creştinii convertiţi de la religia musulmană care se confruntă cu ostilitate din partea familiei,uneori cu agresiune fizică sau violuri;
-Pentru pace şi o perioadă de restaurare în ţară.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine