Copii refugiaţilor din Siria şi Irak au şcoala televizată şi dau teste online (VIDEO)

d7693a1a-d4f0-4891-89b6-c797f5685987

În pofida situaţiei precare în care se află mii de familii refugiate din Siria şi Irak, copii acestora beneficiază de o oportunitate unică de educaţie printr-un program TV. Postul SAT-7 Copii difuzează un program de 90 de minute, de luni până vineri, unde copii studiază limba arabă, engleza şi matematica, relatează SAT-7.org

Școala televizată a fost lansată pentru a permite copiilor sirieni și irakieni strămutați, ale căror educație a fost perturbată de un conflict armat, să înceapă să învețe din nou vizionând canalul TV prin satelitul SAT-7 COPII.

Educația este o nevoie disperată pentru copii refugiați din Orientul Mijlociu, pentru că oportunitățile de școlarizare sunt de multe ori insuficiente. Reprezentantul al UN Educație Globală, Gordon Brown a subliniat acest lucru atunci când a cerut un fond urgent de multe milioane pentru a oferi copiilor refugiați educație „pentru că asigură speranță și oportunități” și previne războaiele viitoare.

Program televizat se numeşte „Școala Mea” şi durează cinci zile pe săptămână. Prezentatorii din acest bloc de 90 de minute predau tinerilor telespectatori discipline din curriculum de bază – cum ar fi araba, engleza și matematica.

„Școala Mea” este o oportunitate unică de a permite copiilor de a continua studiile, chiar dacă aceștia nu au o adevărată școală în care pot participa. Pentru noi, ca și un radiodifuzor este un mare privilegiu de a putea ajuta acești copii strămutați și refugiați de a continua educația lor, într-un mod diferit – privind la televizor”, spune Rita Elmounayer, Directorul Executiv al SAT-7 COPII şi SAT -7 ARAB.

O investiție

„Prin furnizarea educației aceastei generații pierdute de refugiați, în special a celor din Siria și Irak, noi investim nu numai în viitorul lor, dar și în viitorul lumii arabe. Învățându-i să citească și să scrie noi le oferim posibilitatea de a continua dezvoltarea lor în plan intelectual, de a fi expuși la diferite puncte de vedere, de a-și găsi un loc de muncă mai târziu și în cele din urmă pentru a ajuta în formarea societății și de a face o diferență pozitivă în lumea arabă de mâine. Este o mare binecuvântare să preiai conducerea într-un proiect ca acesta”, spune Rita Elmounayer.

„Școala Mea” are drept scop instruirea copiilor de la patru până la șapte ani, dar va fi, de asemenea, de ajutor și pentru cei mai mari care au pierdut mult din cursurile de la şcoală. Inițial, acesta este un program de 90 de minute difuzat în fiecare zi a săptămânii, cu trei profesori diferiți.

Curriculum Școalii televizate a fost planificat cu ajutorul „Inimă pentru Liban”, un ONG care lucrează în strânsă colaborare cu copiii strămutați și conduce o școală într-o tabără de refugiați.

Copiii pot face testări online

Profesorii care prezintă programul sunt educatori calificați și experți în predarea copiilor care trăiesc în condiții dificile, și lecțiile lor vor fi angajatoare și interesante. Telespectatorii vor fi încurajați să ia parte la concursuri, teste și jocuri educative. Copiii, de asemenea, vor avea posibilitatea să finalizeze teste online pentru a cunoaște progresul lor, și echipa de producție are planuri de a lucra cu „Inimă pentru Liban” pentru a interacționa direct cu copiii care trăiesc în unele dintre taberele de refugiați.

Amploarea nevoiei de educație în rândul copiilor refugiați în Orientul Mijlociu este foarte mare. Aproape jumătate din mai mult de 3 milioane de refugiați sirieni înregistrați sunt sub 18 ani și adițional un număr de 3-4 milioane de copii strămutați intern în Siria și Irak. În „Școala Mea” există trei profesori. Grace Najjar este profesor de limbă engleză.

Copiii din toate mediile din Orientul Mijlociu și Africa de Nord pot beneficia de învățătura prezentată în această clasă la televizorul lor.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine