SEMNEAZĂ petiţia pentru combaterea: „Violenței ISIS împotriva femeilor și fetelor”

DOHUK, IRAQ - AUGUST 16: Yezidis who fled their home due to the assaults of army groups led by Islamic State (IS), formerly known as ISIL, take shelter in the buildings under construction in Zakho district, a few kilometers from the Iraqi-Turkish border, Dohuk on August 16, 2014. Islamic State fighters captured Iraq's Sinjar and Rabia in the Nineveh province last week after fierce clashes, forcing thousands of Iraqis including Turkmen, Arabs and Yezidis to flee. (Photo by Ahmet Izgi/Anadolu Agency/Getty Images)

Săptămâna trecută, președintele Comitetului de Casă pentru afaceri externe, Rep Ed Royce (R-CA), a convocat o audiere pe tema „Violența ISIS împotriva femeilor și fetelor”. În declarația sa de deschidere Rep Royce a reflectat asupra situației teribile în care se află femeile care trăiesc sub conducerea ISIS, relatează Open Doors.

El a descris modul în care captivile sunt violate, vândute în sclavie, forțate să se „căsătorească” și ucise: „Violența împotriva femeilor este, de fapt, o strategie sinistră și bine calculată, care reprezintă cheia supraviețuirii ISIS-lui. Prin forțarea femeilor locale să se căsătorească cu membrii grupării ISIS, grupul îşi extinde baza demografică reducând în același timp populația acelor diverse comunități pe care încearcă să le elimine și să le înlocuiască. Pur și simplu, ISIS are nevoie de femei – să le controleze – să îşi stabilească „Califatul” și să crească următoarea generație de militanţi ISIS” a explicat Royce.

Nina Shea, director al Centrului pentru Libertate Religioasă de la Institutul Hudson, de asemenea, a raportat recent sclavia sexuală în ISIS. Ea a descris modul în care fetele sunt ţinute în Mosul şi „separate dupa culoarea ochilor, și membri ai ISIS au fost lăsaţi să îşi aleagă dintre femeile tinere, care au fost împărţite în „frumuşele” și „urâte”, iar cele mai frumoase au fost cedate celor mai mari din clasamentul membrilor ISIS”.

Unul dintre reprezentanţii Open Doors a interacţionat recent cu una dintre victime din nordul Irakului. Femeia a fost victimă a grupării ISIS în repetate rânduri şi apoi lepădată în oraşe care nu erau sub controlul ISIS. Starea ei fizică era alarmantă, manifestând confuzie mentală în urma traumelor provocate de abuzurile îndurate. Colaboratorul nostru i-a oferit adăpost şi mai târziu ea a fost dusă la spital pentru a avea parte de îngrijire medicală.

Organizatia Open Doors asigură Trauma Care Training cu voluntari care au grijă de femei și bărbați victime ale ISIS. Se estimează că 5.000 de femei, cea mai mare parte a lor sunt Yazidis, dar și unele creștine sunt deținute de ISIS. Există, de asemenea şi copii în captivitate.

Continuați să vă rugați pentru vindecarea acestor victime distruse şi traumate. Luaţi-vă un moment ca să vorbiţi despre aceste femei şi alte minorităţi religioase din regiune prin semnarea ACESTEI PETIŢII.

Scrie un comentariu

1 comentariu

  1. Corneliu 8 august 2015

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine