Numărul creștinilor din Siria crește în ciuda persecuției din partea Statului Islamic

siriaCreștinii din Siria se confruntă cu persecuții, atacuri și răpiri ale Statului Islamic, dar, chiar și așa numărul de creștini este tot mai mare, spune pastorul Tom Doyle, pentru portalul Christian Today.

Mai mult de 230 de creștini au fost raportați ca dispăruți și peste 15.000 de familii asiriene creștine rămase în Siria sunt la risc de persecuții. În ciuda acestor amenințări și decese violente, mulți creștini rămân neclintiți în credinței lor, și chiar sunt activi în evanghelizare în numele al lui Isus Hristos, conform cu pastorul Doyle, director al e3 Partners pentru Orientul Mijlociu.

În cartea sa, Doyle povestește de 10 plantatori de biserici din Siria, care deși au avut posibilitatea de a părăsi țara pentru siguranța lor, ei au continuat să ducă mai departea Evanghelia, riscându-și viața. Au recrutat mai mult de 15 de lideri ai unor bisericii pentru ai ajuta în munca lor. „Suntem gata să rămânem în țară, suntem dispuși să suferim, suntem dispuși să murim aici, pentru Isus”, au spus ei.

Doyle a adaugat: „Cu toate acestea ei s-au hotărât să cumpere o bucată de pământ, așa că dacă vor fi uciși de teroriști, să fie îngropați acolo ca martiri. ”

Conform pastorul Doyle echipa continuă să trimită rapoarte cu privire la răspândirea creștinismului în țară. Nu numai ca sunt plantează biserici, de asemenea, încurajează liderii bisericilor din Siria să continue lupta pentru credință, și sunt o măturie pentru mulți oameni care vin la Hristos și se alătură bisericii.

Un comentariu
  1. Renata 25 august 2015 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.