Școlile din Kenia se redeschid săptămâna viitoare pentru noul an școlar

kenyan_school

Școlile din Kenia se redeschid săptămâna viitoare pentru noul an școlar. Aproape 100 de școli din regiunea Mandera, la granița cu Somalia, s-au închis cu câteva săptămâni înaintea de data la care era programat să se finalizeze anul școlar deoarece profesorilor, mulți dintre ei creștini, le era teamă să vină la lucru în zona în care militanții Al-Shabaab au desfășurat atacuri repetate împotriva creștinilor.

Gruparea Al-Shabaab are un istoric lung de atacuri în care a avut ca ţintă creştinii. Cel mai dramatic a fost înregistrat în aprilie 2014 la Universitatea din oraşul Garissa aflat la frontiera cu Somalia. Atunci gruparea criminală Al-Shabaab a lăsat în urmă 148 de morţi. Militanţii au mers din cameră în cameră şi împuşcau pe loc studenţii care se declarau creştini. În anul 2014 gruparea islamică din Somalia, AL-Shabaab a avut peste 5 atacuri în diferite zone ale Kenyei. În fiecare atac, militanţii separau creştinii de musulmani după care îi omorau.

150402095258-10-kenya-attack-0402-restricted-super-169

Kenya este o ţară majoritar creştină (83%), musulmanii reprezentând doar 11% din populaţie. Rugați-vă pentru conducerea școlilor, pentru profesori și pentru elevi să își poată desfășura activitatea în noul an școlar și să nu mai aibă loc atacuri.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine