Biserica mea din Algeria: Un proiect de evanghelizare al televiziunii SAT-7

Cât de devreme ai fi dispus să te trezeşti pentru a merge duminica la biserică? Noii credincioşi din comunităţile retrase ale Algeriei trebuie să se trezească la ora 5 dimineaţa pentru a se putea deplasa în munţi pentru slujba săptămânală – dar acest lucru nu îi descurajează.

My Church Algeria worship

via sat7uk.org

Producătorul televiziunii creştine SAT-7, Samia Jallali Kessai, a spus: „Slujba bisericii începe la ora 9.30 dimineaţa, dar la ora 8 vei constata că biserica este plină şi mulţi nu mai găsesc locuri.” Biserica protestantă retrasă din zona munţilor algerieni a crescut la peste 1600 de membri. Bisericile afiliate se întrunesc acum în diferite oraşe pentru părtăşie.

În fiecare duminică, SAT-7 difuzează online serviciul din biserică, aducând mesajul lui Cristos miilor de comunităţi retrase din Africa de Nord, unde nu există clădiri de biserici, nici adunări de creştini. Programul Biserica mea din Algeria se află în al treilea an de difuzare.

Este unul dintre puţinele programe de pe canalul SAT-7 ARABIC în limba berber. Samia ajută la subtitrarea înregistrărilor din limba arabă, explicând: “Dorim să îl facem disponibil pentru cât mai mulţi oameni. Este cu adevărat fascinant, întrucât există multe comunităţi din Maroc, Tunisia, Libia şi Somalia unde limba berber este mai cunoscută decât araba.” Un telespectator din Maroc a spus: “Înainte să începem părtăşia grupului-celulă din casa mea, în zilele de duminică, ne uităm la programul Biserica mea din Algeria, deoarece este în limba berber.”

Biserica din Algeria a experimentat o creştere masivă în ultimii douăzeci de ani. Creştinismul a fost nimicit în urma invaziilor arabe din secolul al VII-lea, lucru care a avut drept consecinţă islamizarea ţării. Dar acum există aproximativ 75,000 de credincioşi în Algeria, iar Evanghelia continuă să se răspândească acolo.
SAT-7

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine