O familie creştină din Pakistan a fost batjocorită şi alungată din comunitate

12002290_1157729227573737_5453109627849812062_n

Awais Qamar și soția acestuia, Rukhsana, asemenea multor creștini pakistanezi, sunt analfabeți. Au folosit un banner de plastic drept saltea de dormit, fără să realizeze că pe el erau scrise cuvinte dintr-un hadith islamic (tradiții sacre, respectate de musulmani la fel de mult ca și Coranul). Un vecin musulman a observat acest lucru, iar la scurt timp după aceea, o gloată de musulmani s-au adunat, amenintând ca va arde de vii pe cei din familie, anunţă Fundaţia Barnabas România.

Awais, Rukhsana și sora ei, Rehana, au fost umiliți public. Fețele le-au fost mânjite cu noroi, părul femeilor a fost smuls, capul lui Awais a fost ras, fiind târât prin sat cu o pereche de pantofi atârnați de gât (toate acestea fiind o insultă în cultura pakistaneză). În cele din urmă poliția a intervenit pentru a proteja familia, care a fost nevoită să se mute într-un loc mai sigur.

Un lider musulman local a cerut ca familia să fie iertată. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru astfel de intervenții neașteptate ale oamenilor și rugați-vă pentru Awais, Rukhsana și cei patru copii ai lor, care nu se mai pot întoarce în siguranță în satul lor.

Rugați-vă ca musulmanii plini de râvnă, care au incitat gloata la violență folosind portavocile moscheii, gândindu-se că fac voia lui Allah, să vină la cunoștința adevărului.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.