Misionarilor creştini li s-a spus să plece din Nepal

Grupări extremiste din Nepal au avertizat misionarii creştini să plece din ţară, raportează agenţia de ştiri Fides. Nepal este un stat secular sub noua constituţie, dar o grupare extremistă hindusă a distribuit pliante ameninţând creştinii şi avertizându-i să plece. „Creştinii au corupt ţara”, este mesajul scris de gruparea Morcha Nepal pe un pliant. „Influenţa străină a manipulat deciziile guvernamentale.” În ciuda acestui fapt, misionarii creştini îşi continuă lucrarea în Nepal, susţin sursele Fides. „Creştinii continuă misiunea lor de dialogare şi proclamare a Evangheliei dragostei tuturor.”

via christiantoday.com

via christiantoday.com

Totuşi Solidaritatea Creştină Mondială (CSW) a subliniat faptul că noua constituţie conţine o clauză anticonvertire care face “orice act de convertire a unei personae de la o religie la alta” ilegal. Noua clauză este o încălcare a tratatelor internaţionale, susţine CSW într-o declaraţie.

„Acest lucru nu permite alegerea şi schimbarea credinţei unei persoane drept o decizie individuală pozitivă sau drept o chestiune a drepturilor omului, aşa cum cer tratatele internaţionale pe care Nepal le-a semnat şi aprobat”, spune declaraţia.

Pe lângă distribuirea pliantelor, gruparea hindusă radicală a propus un amendament la Cartă, cerând Nepalului să se proclame „stat hindus” din nou. Amendamentul a fost respins, iar Nepal rămâne un stat secular. Totuşi, clauza anticonvertire rămâne, făcând prozelitismul ilegal, iar recentele atacuri cu bombe asupra a două biserici sunt un semn de îngrijorare privind persecuţia împotriva creştinilor.

Christian Today

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine