Petiţia de la Uluru! Aborigenii Australiei cer respingerea demersurilor pentru redefinirea căsătoriei

MANDRI DE ABORIGENII AUSTRALIEI!
Aborigenii Australiei pretind să fie cea mai veche civilizaţie continuă din lume. Zicem că poate exagerează, dar în august ei au dovedit că sunt mai civilizaţi şi înţelepţi decât multe ţări europene şi America de Nord. Au adoptat o Declaraţie care elogiază căsătoria naturala între bărbat şi femeie, o numesc singura căsătorie adevărată, şi cer respingerea demersurilor curente din Australia pentru redefinirea ei. Este o ştire cât se poate de importantă şi relevantă pentru discuţiile care au loc în prezent privind redefinirea căsătoriei, dar una care a fost ignorată de mass-media occidentală şi din Romania. Despre ce e vorba?

De mai mulţi ani activiştii homosexuali şi seculariştii extremişti ai Australiei au făcut presiuni asupra Guvernului Australiei să redefinească căsătoria şi să legalizeze căsătoriile homosexuale. Până în prezent toate demersurile lor au eşuat. Ultimul vot, făcut în Parlamentul Australiei în vară, a respins redefinirea căsătoriei. O influenţă majoră în respingerea căsătoriilor homosexuale a avut-o Premierul creştin al Australiei, Tony Abbott, care de-a lungul anilor s-a opus căsătoriilor homosexuale, notând importanţa căsătoriei naturale pentru creşterea copiilor. Aprecieri se cuvin şi la adresa creştinilor australieni care s-au mobilizat din 2009 încoace să prevină legalizarea căsătoriilor homosexuale. În 2009 au lansat Declaraţia de la Canberra care are peste 64.000 de semnatari în care cer protejarea căsătoriei şi familiei naturale şi solicită parlamentarilor să nu redefinească căsătoria naturală.

La rândul lui, spre deosebire de Tribunalul Suprem SUA, Tribunalul Suprem al Australiei a refuzat şi el să redefinească căsătoria şi a declarat căsătoria şi familia competente exclusive ale statelor Australiei. În februarie 2013 a respins plângerea unui grup de homosexuali care au atacat în instanţă legile Australiei care definesc căsătoria tradiţională, numindu-le discriminatorii. Fără multe explicaţii şi fraze sofisticate, Tribunalul australian a decretat că exluderea homosexualilor din legislaţia căsătoriei nu este discriminatorie.

Petitia de la Uluru

Toate grupurile etnice, religiile şi civilizaţiile care plămădesc cultura Australiei contemporane agreează că doar căsătoria naturală între bărbat şi femeie trebuie recunoscută şi ca încercările de redefinire a familiei şi căsătoriei trebuie respinse. Recent, aborigenii şi-au adăugat şi ei vocea acestui refren unanim.

În august, liderii clanurilor aborigenilor australieni s-au adunat la Ayres Rock în Centul Australiei şi au adoptat aşa numita Uluru Bark Petition – ori, în traducere românească, Petiţia pe Scoarţa de la Uluru. Uluru este un aşezământ tradiţional şi cultural al aborigenilor căruia europenii i-au dat numele de Ayres Rock. Petiţia enunţă câteva puncte importante. Aminteşte că, în primul rând, „cultura şi tradiţia aborigenilor Australiei sunt cele mai vechi din lume”. În al doilea rând, afirmă că în cultura şi tradiţia aborigenilor Australiei „sanctitatea căsătoriei între bărbat şi femeie continuă să fie o tradiţie onorată de toţi aborigenii”. În al treilea rând, spune ca „părinţii noştri, adică mamele noastre şi taţii noştrii, sunt fundamentul familiilor şi clanurilor noastre”. În al patrulea rând, atrage atenţia că „este un afront la adresa populaţiei aborigene din Australia să se sugereze o definiţie diferită a căsătoriei”. În ultimul rând, Declaraţia cere „parlamentului australian să respingă orice încercare de redefinire a căsătoriei şi să onoreze sanctitatea căsătoriei şi a tradiţiei şi implicaţiile spirituale ale acestei uniuni sacre”, care este căsătoria tradiţională.

În marea lor majoritate aborigenii Australiei nu sunt creştini. Nu se poate deci spune că tradiţia lor privind căsătoria şi familia e de natură creştină ori influenţată de Sfintele Scripturi. Petiţia lor confirmă universalitatea credinţei şi tradiţiei umane, de la începutul ei până azi, privind căsătoria ca o uniune între bărbat şi femeie cu scopuri procreative şi de promovare a speciei umane şi a spiritualităţii înaintaşilor noştri.

Aborigenii Americii de Nord

Aborigenii Australiei, însă, nu sunt singurii aborigeni din lume care resping căsătoriile homosexuale şi continuă să recunoască doar căsătoria naturală între bărbat şi femeie. În ultimii ani marile triburi de amerindieni din America de Nord au făcut la fel. Au emis declaraţii oficiale prin care se opun căsătoriilor homosexuale şi nu recunosc în teritoriile ori rezervaţiile lor căsătoriile ori uniunile între persoane de acelaşi sex. În 2004 amerindienii Cherokee (Cherokee Nation), în număr de aproximativ 300.000, au adoptat legi care definesc căsătoria tradiţională între bărbat şi femeie. În 2005 amerindienii Navajo (Navajo Nation), în număr tot de 300.000, au votat o lege care interzice căsătoriile homosexuale. În 2012 amerindienii Osage (Osage Nation) au făcut la fel, adoptând o lege care interzice recunoaşterea căsătoriilor homosexuale. Experţii atribuie aceste iniţiative legislative activismului creştin şi trezirilor spirituale creştine care se manifestă în rezervaţiile amerindienilor din America de Nord. Un alt motiv este repulsia amerindienilor faţă de cultura „anglo” pe care o văd ca fiind destructivă. În total, numărul amerindienilor care aparţin triburilor care interzic căsătoriile homosexuale este de aproape un milion.

În iunie 2015 Tribunalul Suprem SUA a redefinit căsătoria şi a impus căsătoriile homosexuale în toate statele americane. Decizia lui, însă, nu se aplica amerindienilor care, în conformitate cu legislaţia federală americană, constituie „naţiuni suverane” separate care au dreptul să-şi adopte propria legislaţie.

Semnaţi Petiţia de la Uluru!

Aborigenii Australiei ne solicită semnăturile. Petiţia de la Uluru e disponibilă să fie semnată. Ei doresc să ajungă la 5.000 de semnături, dar abia au trecut de 3.000. Recomandam tuturor cititorilor sa o semneze. Petitia poate fi citita si semnata aici:https://www.change.org/p/tony- abbott-stephen-parry-peter- cosgrove-uluru-bark-petition? recruiter=9334786&utm_source= share_sponsor_thank_you&utm_ medium=facebook&utm_campaign= facebook_link

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine