BELARUS – „ultima dictatură din Europa” participă mâine la alegeri prezidenţiale

Flag-map_of_Belarus_(1995-2012).svg

Belarus este numit uneori „ultima dictatură din Europa”. Alegerile prezidențiale sunt programate să aibă loc mâine, dar se presupune deja că Alexander Lukașenko va fi reales. În ciuda unei constituții care garantează libertatea religioasă, statul monitorizează strict activitățile religioase, iar multe grupuri creștine suportă oprimare considerabilă.

Rugați-vă pentru creștinii din regiunea Gomel, din Belarus, ca aceștia să rămână tari în fața hărțuirilor necontenite din partea autorităților statului. În luna mai, poliția a efectuat un raid armat în bisericile de casă, acuzând proprietara casei de „uz nepotrivit” al propriei locuințe. Doi membri ai bisericii au fost amendați, iar altora 17, care au refuzat să depună mărturie, li s-a deschis un proces. O lună mai târziu, un pastor a fost amendat pentru organizarea fără autorizație a unui eveniment public în clădirea închiriată în care, cu o duminică înainte, se efectuase un raid chiar în timpul serviciului duminical.

pastor din belarus

Rugați-vă ca președintele Lukașenko să realizeze faptul că deține această poziție de putere deoarece Dumnezeu îi permite; cereți-I lui Dumnezeu să miște inima președintelui, pentru ca el să susțină, pe deplin, libertatea religioasă. Rugați-vă ca locuitorilor din Belarus să li se permită să se închine liber în orice clădire doresc.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine