SIRIA: ISIS și filmatul execuției

isis-executionSechestrați, vânduți, sclavizați și justițiați, acestea ar părea a fi alternativele pentru cei care se numesc creștini în zona de influență a Statului Islamic.

Un filmat arată executarea a 3 sirieni numiți nazareni de către executori.

Pe data de 7 octombrie, un video difuzat de Statul Islamic, (IS) arată cum au fost omorâți trei ostatici sirieni: împușcați în cap pentru că erau creștini. Imaginile arătau cum ostatici erau duși într-un loc pustiu și erau îmbrăcați cu haine portocalii, în genunchi inaintea asasinilor lor care erau mascati cu măști negre pe față.

Victimele erau dintre cei 253 de sirieni răpiți circa 7 luni în urmă în provincia Hassaka (nord-estul Siriei), în urma invaziei jihadiștilor (IS) in cele 35 de sate și orașe siriene de pe malurile râului Khabur (23 februarie). Cei trei oameni erau Audisho Enwiya (doctor) și Ashur Abramo, erau amândoi di orașul Tel Jazira și Basam Michael din Tel Shamiram, ceea ce rezultă din reportajul dat de Assyrian International News Agency (AINA). Dar Human Rights Network Assiriana (AHRN) a ridicat numărul victimelor în 23 septembrie, în Eid-Adda dimineața (la sărbătoarea musulmană a sacrificiilor), filmatul arată alți 3 oameni sirieni care spuneau că vor avea același destin ca al celorlalți 3 sirieni uciși în fața lor dacă cerințele militarilor nu vor fi îndeplinite. Zaya (27 ani), William(51 ani) și Marden (49 ani) au fost numiți “Nasrani” (adică nazariteni, cuvânt folosit pentru identificarea creștinilor) așadar, au declarat numele lor și orașele lor de unde provin. Au cerut o sumă de 50.000 dolari pentru fiecare ostatic în parte, care era acolo (numărul lor ar fii între 187 și 200). Un total de 48 de bătrâni ostatici din zona Khabur, au fost eliberați de la început când au fost răpiți în 23 februarie.

siria-isis

Nevoile sunt tot mai mari în Orientul Mijlociu. s-a dublat vulnerabilitatea creștinilor pierduți în mijlocul acestei lumi musulmane care creeaza dezastre umanitare și afectează și Europa prin emigrarea musulmanilor. Porți Deschise lucrează în Siria a livrat 10.000 de pachete ce conțin lucruri necesare pentru ca o familie cu 5 membri să poată supraviețui o lună.

Surse: Open Doors, Emanuel Besleaga

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.