SIRIA: Militanţii ISIS cer dhimma pentru creştinii răpiţi

siria pe harta lumii

Rugați-vă pentru creștinii din orașul sirian Qaryatain, care au fost răpiți de soldați ai Statului Islamic și care trăiesc având un statut de „rebuturi” sociale, fiind umiliți prin contractul dhimma.

În islamul tradițional, creștinii și evreii, dar și alte grupuri nemusulmane, sunt numiți dhimmi, adică „protejați”. În consecință, li se permite să trăiască într-o comunitate musulmană și să își practice credința. Protecția lor, în calitate de dhimmi, înseamnă doar că nu vor fi obligați să se convertească la islam, să își părăsească locuințele și că nu vor fi omorâți. Mai mult, dhimmi sunt obligați să trăiască având un statut de rebut, sunt supuși unor restricții umilitoare ale libertății lor și sunt forțați să plătească o taxă fixă, cunoscută sub denumirea de jizya.

În 3 septembrie, militanți ai ISIS au postat online fotografii ale creștinilor capturați în Qaryatain, în timp ce aceștia semnau contractul dhimma, care conținea 11 articole care le îngrădeau în mod dramatic libertățile. În jur de 260 de creștini au fost răpiți în data de 6 august; mulți au fost duși la Raqqa, așa-zisa capitală a teritoriilor ocupate de ISIS. În 2 septembrie, celor care au rămas li s-a dat un ultimatum de 48 de ore în care să se decidă dacă vor să se convertească la islam, să plătească taxa jizya sau să părăsească regiunea.

Rugați-vă pentru creștinii din Qaryatain, ca aceștia să aibă înțelepciunea de a ști cum să acționeze și cum să răspundă în situația de față. Rugați-vă ca și în aceste circumstanțe umilitoare să rămână tari, drepți, ca astfel să înmugurească asemenea palmierului și să crească asemenea cedrului din Liban (Psalmul 92:12). Cereți-I Domnului ca inimile jihadiștilor care sunt cu ochii pe ei să fie înduplecate și să nu mai conducă cu o asemenea asprime.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine