Dezbatere la Cluj Napoca: Creaționism vs. evoluționism

creationism

Vineri 18.00-21.00
Sesiunea 1: Geneza și întrebarea despre origini.
Originea vieții din perspectiva Biblie și importanța ei.
Sesiune Q&A

Sesiunea 2: Originea speciilor: a avut Darwin dreptate?
Fosilele, selecția naturală și mutațiile genetice nu susțin evoluția ci mai degrabă confirmă relatarea biblică din cartea Geneza.
Sesiune Q&A

Vineri 18.00-21.00
Sesiunea 1: Geneza și întrebarea despre origini.
Originea vieții din perspectiva Biblie și importanța ei.
Sesiune Q&A

Sesiunea 2: Originea speciilor: a avut Darwin dreptate?
Fosilele, selecția naturală și mutațiile genetice nu susțin evoluția ci mai degrabă confirmă relatarea biblică din cartea Geneza.
Sesiune Q&A

Sâmbătă 10.00-13.00
Sesiunea 3: Potopul lui Noe.
Dovezile biblice și geologice susțin relatarea biblică a potopului din vremea lui Noe. De asemenea perspectiva unui pământ tânăr este mai plauzibilă în lumina dovezilor geologice.
Sesiune Q&A

Sesiunea 4: Conceptul de Inteligent Design – Zborul.
Sesiunea abordează design-ul extraordinar pe care îl descoperim în creaturile înaripate, o dovadă a existenței unui Creator.
Sesiune Q&A

Pauză de prânz 13.00-14.00

Sâmbătă 14.00-17.00
Sesiunea 5: Fosile și Dinozauri.
Existența fosilelor poate fi cel mai bine explicată prin prisma relatării biblice a creației și a potopului. Existența dinozaurilor nu creează probleme pentru perspectiva creaționist – științifică.
Sesiune Q&A

Sesiunea 6: Oamenii maimuță, Adam și Evanghelia.
Existența oamenilor maimuță este mai degrabă o ficțiune. Perspectiva biblică a originii omului, din Adam și Eva nu este o sinucidere intelectuală.
Sesiune Q&A

andyAndy McIntosh s-a retras recent din poziția de profesor cu normă întreagă de la Leeds University, decernându-i-se titlul de profesor emerit și este profesor vizitator specializat în cercetare în termodinamică și teoria combustiei. A predat și a făcut cercetare în aceste domenii de peste 30 de ani și deține un doctorat în științe de la University of Wales și un PhD de la Cranfield University. Este colaborator la Institutul de Fizică, Institutul de Matematică și Societatea Regală de Aeronautică, în prezent predă seminarii în multe țări pe subiectul originilor, arătând faptul că știința este întru totul de acord cu Biblia și contrară afirmațiilor dogmatice din partea umaniștilor seculari, că știința nu se potrivește cu gândirea evoluționistă. Seminariile sale pe conceptul de design inteligent acoperă multe zone precum ar fi minunățiile trupului uman, gândacul bombardier (lucrare care a fost premiată în 2010 cu Times Higher Education pentru contribuție remarcabilă la inovație și tehnologie), design-ul rafinat al păsărilor, liliecilor și a insectelor înnaripate, informație și termodinamică.

terryTerry Mortenson provine dintr-o familie creștină însă el singur a înțeles veridicitatea credinței creștine chiar de la începutul studiilor universitare. După ce a fost licențiat în matematică la Universitatea Minnesota din Minneapolis în 1975, Terry s-a hotarât să se aprofundeze în studii teologice. Astfel, a urmat un program de masterat în teologie sistematică la Trinity Evangelical Divinity School din Deerfield, IL pe care l-a absolvit în 1992 pentru ca apoi, interesat din ce în ce mai mult de creaționism să înceapă un program de doctorat în istoria geologiei la Universitatea Coventry, Anglia.

Doctoratul său l-a ajutat să se aprofundeze în studii creaționiste și să dezvolte o lucrare creaționistă. Din anul 2001 a primit invitația și a acceptat să lucreze cu organizatia Answers in Genesis. A avut activitate misionară în centrul Europei, în Cehia și Ungaria și chiar înainte să se alăture organizației Answers in Genesis a avut prima sa dezbatere cu un evolutionist, șeful catedrei de biologie de la universitatea din Tirana, Albania.
A scris numeroase cărți și foarte multe articole pe acest subiect în reviste teologice sau creaționiste.

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine