Cambodgia cere expulzarea creştinilor vietnamezi montagnard în maxim trei luni

Vietnamese Montagnard Christians

Autoritățile cambodgiene au cerut Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite să repatrieze, în decurs de trei luni, toți muntenii vietnamezi, anunţă Fondul Barnabas.

Grupul de refugiaţi numără în jur de 200 de oameni aparținând populației Montagnard (grup de oameni, majoritatea creștini, care locuiesc în zonele centrale înalte ale Vietnamului) au fugit în Cambodgia încă din octombrie, anul trecut. „Unii au fost întemnițați și bătuți” a declarat liderul unei organizații pentru refugiați. „Multora au fost forțați să semneze că nu își vor practica religia”.

Aproape 50 de persoane au fost deja repatriate, iar ceilalți urmează să fie expulzați, spun autoritățile cambodgiene. „Peste trei luni, dacă acești imigranți ilegali nu se întorc în Vietnam, autoritățile din Cambodgia vor aplica legea țării cu privire la imigranți”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne. „Îi vom forța, prin lege, să se întoarcă”.

În Vietnam, creștinii Montagnard sunt persecutați atât din cauza credinței, cât și din cauza etniei. Populația Montagnard s-a aliat cu Statele Unite în timpul războiului din Vietnam, fapt pentru care au plătit un mare preț. Unii estimează că în jur de 200.000 de Montagnard au fost uciși în război, iar 85% din satele lor au fost distruse.

În anul 2009, Cambodgia a repatriat 20 de etnici chinezi Uyghurs (un grup minoritar musulman din nord-vestul Chinei) care fugea de persecuție. La întoarcere, adulții din grup au fost arestați și întemnițați, iar, trei zile mai târziu, s-a anunțat faptul că China datorează 900 de milioane de USD Cambodgiei. Autoritățile vietnameze au privit mereu creștinismul ca fiind o religie vestică, deci o amenințare. Închiși pe nedrept, creștinii înfruntă abuz, torturi și bătăi.

Rugați-vă pentru creștinii vietnamezi Montagnard cărora li s-a comunicat faptul că trebuie să se întoarcă în Vietnam, după ce aceștia și-au părăsit țara din cauza persecuției pentru credință.

Rugați-vă ca, în aceste vremuri, comunitatea internațională să nu uite de situația creștinilor Montagnard, de vreme ce subiectul abia este atins în principalele știri.

Rugați-vă ca situația lor să fie monitorizată îndeaproape de organizațiile internaționale și de grupurile pentru drepturile omului, care să aibă grijă de ei și care să le asigure protecție.

Rugați-vă pentru încetarea persecuției creștinilor Montagnard și ca acestora să li se permită să rămână, fără nicio frică, pe pământurile lor.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine