OS GUINNESS vine la Chişinău şi la Cluj cu un mesaj: „Fără INTEGRITATE, nu există Libertate”!

os guinness

Imaginaţi-vă conducători fără caracter, afaceri fără etică, știință fără valori umane – pe scurt, libertate fără integritate. Cum ar fi? În perioada 17-19, Os Guinness vine la Chişinău şi la Cluj cu o provocare: „Fără Integritate, nu există libertate”! 

Os Guinness (D. Phil, Oxford University) ne propune următoarea teză: Chiar dacă sistemul legal exercită constrângeri asupra comportamentului nostru, libertatea necesită integritate. Discursul său, întemeiat pe o viziune creștină despre lume, va sublinia importanța legăturii dintre cele două, arătând că integritatea este esențială protejării și consolidării libertății. Printr-o lămuritoare incursiune în trecut și o atentă analiză comparativă între cele două emisfere culturale, Est și Vest, Dr. Os Guinness va căuta să ne convingă că „FĂRĂ INTEGRITATE, NU EXISTĂ LIBERTATE”.Te așteptăm să descoperim împreună cum definim și dobândim integritatea care ne conferă libertatea.

Dr. Os Guinness, stră-stră-strănepotul lui Arthur Guinness, celebrul fabricant de bere din Dublin, s-a născut în China într-o familie de medici misionari. Se trage din celebra familie care a lansat „Cartea Recordurilor – Guinness Book”.

În tinerețe a lucrat ca reporter independent pentru BBC, iar în 1984 s-a stabilit în SUA, unde a lucrat la Woodrow Wilson Center for International Studies și Brookings Institution. Os Guinness (D.Phil, Universitatea din Oxford) este un important analist socio-cultural, autor a peste 30 de cărți și vorbitor principal la diverse conferințe politice și de afaceri, inclusiv conferințele TED, atât în Europa, cât și în Statele Unite. Reputat apărător al libertății de conștiință, s-a adresat atât Casei Comunelor din Parlamentul Britanic, cât și Congresului Statelor Unite ale Americii. 

Prelegerea va fi susţinută în limba engleză, cu traducere simultană în română. Vizita dr. Os Guinness la Chişinău şi Cluj este organizată de Asociaţia „Ravi Zacharias” România.

Evenimentul de la Chişinău este găzduit marţi, 17 noiembrie, ora 18:30 de Summit Events and Conference Center pe str. Tighina 49/3.

Evenimentul de la Cluj va fi găzduit de HUGO Restaurants, str. 21 Decembrie 1989 nr. 77.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine