CREŞTINII fug din calea valului de furie din partea militanţilor musulmani din Republica Central Africană

rca

Înălțați rugăciuni pentru creștinii din Republica Central Africană (RCA), care sunt ținta grupărilor musulmane. Aceste grupări ucid credincioși nevinovați, demonstrând o violență înspăimântătoare. Rapoartele indică faptul că în jur de 200 de oameni au fost uciși, trupurile lor fiind aruncate în fântâni. Aproximativ 200 000 de creștini și-au părăsit locuințele de frica acestor acte.

Conflictul s-a intensificat în zonă după ce un șofer musulman ce conducea o motocicletă-taxi a fost omorât. Deși motivul și identitatea făptașului sunt necunoscute, incidentul i-a provocat pe musulmani să atace, în 26 septembrie, zona din Bangui, capitala RCA, care este locuită de creștini. Furia musulmanilor a dat naștere altor atacuri asupra creștinilor din oraș, mulți nevinovați fiind uciși, iar casele lor jefuite și arse.

“Cartierul KINA din Bangui a fost părăsit de locuitori și ocupat, apoi, de musulmani” ne-a mărturisit un creștin din acele locuri. „Oamenii au pierdut totul și nu mai au nici unde să-și plece capul. Au devenit peregrini și vagabonzi în propria țară.

Gruparea musulmană rebelă „Seleka” și-a făcut apariția în forță în această țară majoritar creștină în anul 2013. După multe luni de atrocități au apărut grupările „anti-balaka” (adică anti-AK47, anti-glonț sau anti-macete) pentru a combate problema. Deși aceste grupări s-au autodenumit miliția creștină, bisericile locale condamnă puternic violența acestora.

Președintele interimar, Catherine Samba Panza, a decis, din cauza violențelor, amânarea alegerilor generale care fuseseră programate pentru luna octombrie, întârziind, astfel, procesul de restaurare a democrației din țară.

Rugați-vă pentru cei care și-au părăsit locuințele, fugind din fața amenințărilor și a atacurilor, ca ei să simtă pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere și care le păzește inimile și gândurile în mijlocul necazurilor (Filipeni 4:7). Rugați-vă ca mâna puternică a lui Dumnezeu să-i protejeze pe creștini de alte atacuri și să ducă la încetarea acestui conflict. Cereți Domnului ca noua dată a alegerilor generale să fie stabilită la timpul potrivit și înțelept, pentru ca stabilitatea democratică să se instaleze din nou.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.