Ziua Internaţională a Bărbatului „La Ordinea ZIlei”

mensday

19 Noiembrie este Ziua Internațională a Bărbatului. Inaugurată în 1999 în Trinidad – Tobago, azi aceasta zi este sărbătorită în peste 60 de țări. Potrivit creatorilor săi, Ziua Internațională a Bărbaților este un moment de a promova aspectele pozitive ale identității masculine, bazate pe premisa că „bărbații de toate vârstele răspund mai energic față de modelele pozitive decât fata de cele negative.

În 2009, s-au stabilit următoarele obiective generale cu privire la Ziua internaționala a bărbaților, și sunt aplicate în mod egal pentru bărbați și băieți, indiferent de vârsta lor, capacitate, stare socială, etnie, credință religioasă și status relațional:

  • Se promoveaza modele masculine pozitive, nu doar vedete de cinema şi sportivi, ci bărbați muncitori de zi cu zi, care trăiesc vieți decente, oneste.
  • Se prezintă contribuțiile pozitive ale bărbaților pentru societate, comunitate, familie, căsătorie, îngrijire a copilului și pentru mediul înconjurător.
  • Ziua Internaţională a bărbatului este un moment de focalizare asupra sănătății și bunăstării bărbaților din punct de vedere social, emoțional, fizic și spiritual.
  • Se scot în evidenţă discriminările împotriva bărbaților, în domeniile serviciilor sociale, atitudinilor și așteptărilor sociale, și în față legii.
  • Se încearcă crearea unei lumi mai bune și mai sigure, în care oamenii pot trăi în condiții de siguranță și pot să crească pentru a-şi atinge potențialul lor maxim.

Discutăm acest subiect „La Ordinea ZIlei” cu pastorul Bisericii „Betel” din Timişoara, Petru Bulica. Audiţie plăcută.

Ziua Internaţională a Bărbatului by Doina Bejenaru on Mixcloud

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine