EGIPT: Bisericile şi casele creştinilor sunt împroşcate cu pietre

Foto per l'incendio delle Chiesa di St. Teresa Ad Assiut Egitto

Foto per l’incendio delle Chiesa di St. Teresa Ad Assiut Egitto

Rugați-vă pentru creștinii din Egipt, unde multe case au fost atacate și în biserici au fost lovite cu pietre. Mânioși și dornici de răzbunare după ce poliția a executat un ordin judecătoresc care prevedea înapoierea terenurilor furate de la proprietarii creștini, un grup de musulmani din satul El Oula, regiunea Alexandria, Egipt, au aruncat cu pietre în biserica locală și au atacat, în 20 septembrie, patru case locuite de creștini.

Terenurile cu pricina fuseseră furate de la Hamdy Makanouti în 2012, de către un musulman, zis El Houty. Atunci când ofițerii de poliție au sosit pentru a executa ordinul judecătoresc, aceștia au fost atacați și au fugit de acolo. După aceea, liderul bisericii, Boktor Nashed, spune că „o mulțime mare de oameni au înconjurat biserica, lovind în ea cu pietre, după care au atacat patru case deținute de creștini.”

Cel puțin doi oameni au fost răniți grav, unul suferind o fractură de coloană. Boktor Nashed a spus că multe familii creștine părăsesc acum satul de frica unor posibile viitoare violențe. În 2014, o încercare asemănătoare de restituire a pământului proprietarului de drept s-a încheiat tot cu violență.

Rugați-vă pentru cei care și-au părăsit deja locuințele, ca Numele lui Isus să rămână pentru ei un turn tare și un loc de adăpost, oricare ar fi circumstanțele și împrejurările (Proverbele 18:10). Rugați-vă pentru Hamdy Makanouti și familia acestuia, ca să i se facă dreptate, iar proprietățile să îi fie restituite. Rugați-vă, de asemenea, și pentru musulmanii care caută să îi intimideze, să îi asuprească pe creștini și să le fure proprietățile, ca ei – musulmanii – să își recunoască faptele rele și să descopere calea lui Cristos.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine