SIRIA: Militanţii ISIS au executat un nou şir de creştini la sărbătoarea Eid al-Adha

sirianchristian

Înălțați rugăciuni pentru creștinii sirieni, care sunt în mare pericol din cauza juhadiștilor Statului Islamic (SI). Noii convertiți de la islam prezintă cel mai mare risc de a fi omorâți, dar ISIS cere răscumpărare și pentru creștinii răpiți.

De curând, gruparea a ucis alți trei ostatici, amenințând că vor urma și alții. Un tată și copilul acestuia, în vârstă de doisprezece ani, se aflau printre cei doisprezece noi convertiți de la islam la creștinism care au fost capturați în 7 august. După trei săptămâni, aceștia au fost executați în public prin decapitare sau crucificare într-un sat de lângă Aleppo, Siria, după ce au refuzat să renunțe la credința în Isus Cristos. alți opt credincioși, printre care și două femei, au fost duși, în acea zi, într-o altă zonă a orașului. Și lor li s-a ordonat să se lepede de Cristos și să se convertească din nou la Cristos, dar ei au refuzat să renunțe la Domnul lor. În fața unei mulțimi de oameni, adunați acolo la ordinul militanților, jihadiștii le-au violat pe femei, decapitându-i apoi pe toți cei opt, care erau îngenuncheați, rugându-se. Trupurile lor au fost, apoi, atârnate pe cruci.

Între timp, militanți ai Statului Islamic au făcut public un video care arată execuția a trei creștini sirieni luați prizonieri în apropierea râului Khabur, la sfârșitul lunii februarie. Fiecare bărbat se identifică, spunând „Sunt Nazarinean [creștin]”, după care este împușcat în cap. Gruparea a amenințat că va ucide și restul ostaticilor creștini (se presupune că sunt în jur de două sute) dacă nu vor fi îndeplinite cererile jihadiștilor. Grupările activiste siriene cred că execuțiile au avut loc în data de 23 septembrie, ziua în care musulmanii sărbătoresc Eid al-Adha (sărbătoarea islamică a jerfei).

Rugați-vă pentru creștinii din Siria care se confruntă cu persecuție intensă. Rugați-vă ca Dumnezeu să le dea puterea să persevereze în credință, în ciuda încercărilor cu care se confruntă. Cereți-I Domnului ca El să întoarcă inimile și mințile militanților SI spre El, iar lumina adevărului să strălucească în întuneric.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.