Un nou creştin pakistanez acuzat de blasfemie

pakistanez acuzat de blasfemie

Pervaiz Masih, un creștin pakistanez din Kasur, Punjab, care lucra la fabricarea cărămizilor de pământ ars, a cerut unui antreprenor banii pe care acesta i-i datora. La scurt timp, musulmanul l-a acuzat pe Pervaiz de insultarea numelui lui Mohamed, infracțiune demnă de pedeapsa cu moartea, potrivit legii pakistaneze a blasfemiei. Poliția a târât-o în stradă pe soția bărbatului, care este invalidă, au smuls hainele de pe ea, încercând să afle informații cu privire la locul în care era ascuns soțul ei. Apoi au reținut alte patru rude ale bărbatului. Pervaiz s-a predat poliției, iar rudele lui au fost eliberate.

Rugați-vă să i se facă dreptate curând. În mod normal, cei acuzați de legea blasfemiei lâncezesc în închisoare ani de zile.

Un caz similar care durează deja mai bine de şase ani este situaţia Asiei Bibi, arestată în 2009. Asia Bibi este o femeie creştină în vârstă de 50 de ani, care a fost condamnată la moarte pentru blasfemie. Executarea este amânată deja de şase ani de presiunile ONG-urilor creştine şi Guvernele altor state.

Sentinţa pentru Asia Bibi a fost dată în noiembrie 2010 în urma acuzaţiilor aduse de un grup de femei musulmane, care i-au interzi să bea cu ele din aceeaşi fântână. Condamnata neagă acuzaţiile. Autorităţile pakistaneze au ignorat apelurile şi protestele internaţionale prin care mii de creştini au cerut eliberarea Asiei Bibi. Asemenea condamnări la închisoare şi chiar moarte sunt des întâlnite în Pakistan. În luna iunie 2015, Asia Bibi se afla în stare critică de sănătate, avea o hemoragie intestinală, vomita sânge, nu se mai putea deplasa, iar organizaţiile internaţionale spuneau că se află în prag de moarte. O lună mai târziu, la 22 iulie 2015, The Voice of the Martyrs anunţa că un grup de trei judecători au suspendat decizia instanţelor anterioare şi a oprit punerea în aplicare a pedepsei cu moartea în cazul Asiei Bibi din Pakistan. Totuşi, aceasta a rămas în închisoare pentru că să fie protejată de atacurile radicalilor musulmani. Potrivit autorităţilor locale şi conducerii închisorii, ea poate fi atacată în orice moment şi în libertate este expusă la un pericol mai mare, decât în închisoare.

Vă îndemnăm să vă rugaţi în continuare pentru protecţia fizică, emoţională şi sprituală a Asiei Bibi şi pentru familia ei. Rugaţi-vă ca Domnul să le protejeze credinţa şi să folosească suferinţa lor pentru mântuirea altor oameni.

Rugaţi-vă pentru toţi creştinii acuzaţi şi condamnaţi pentru blasfemie. Rugaţi-vă să devină îngerii închisorilor şi Domnul să le dea puterea să treacă cu bucurie şi demnitate aceste încercări.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine