Atacurile din Paris complică soarta refugiaților

Paris2015

Cu vestea teribilă a moții a mai mult de o sută de persoane ucise în atacurile teroriste de la Paris din 13 noiembrie, soarta a miilor de refugiați creștini din Siria și Irak sunt într-o situație complicată. „Este de înțeles”, explică jurnalistul David Rupert într-un comentariul de al său. „Viețile sunt plecate și familiile sunt schimbate pentru totdeauna. Acolo s-au format durere și suferință, iar reacția naturală este de a începe căutarea a celor responsabili pentru ce s-a petrecut în Paris. Fiecare națiune analizează cum s-ar fi putut întâmpla un astfel de lucru, și ce este nevoie de înfăptuit pentru a preveni o astfel de situație în propriile lor frontiere”.

În timp ce Franța a adăpostit aproximativ 20.000 de refugiaților sirieni în ultimii doi ani numai, frontierele sale s-au oprit imediat pentru prima dată după cel de-al II-lea Război Mondial. David Rupert speculeaza că „din auto-conservare și ca răspuns la proteste publice, ușile din Europa vor începe fără îndoială să se închidă. S-a întâmplat deja în Slovacia și Polonia”.

Pe de altă parte, unii politicieni cunoscuți pe plan internațional sunt gata de a lua o poziție în favoarea acceptării creștinilor refugiați în țările sale. Hilary Clinton spune că ar trebui să li se permită imigrația, în special pentru „cei care sunt cei mai vulnerabili, o mulțime de minorități religioase sunt persecutate, inclusiv creștinii, și unii care au fost brutalizați, cum ar fi femeile Yazidi.” Guvernatorul Jeb Bush, de asemenea, crede în furnizarea de adăpost sigur pentru „fiecare creștin irakian și fiecare creștin sirian”, care ar putea fi într-un pericol grav.

Prim-ministrul Regatului Unit, David Cameron, cu îndrăzneală își exprimă preocuparea pentru cei persecutați în declarația sa: „În fiecare zi, în țările din întreaga lume, creștinii în mod sistematic sunt discriminați, exploatați și chiar alungați din casele lor din cauza credinței lor. Nici un credincios nu ar trebui să trăiască în frică… Acum nu este momentul pentru tăcere. Noi trebuie să ne unim și să luptăm pentru o lume în care nimeni nu este persecutat din cauza a ceea ce ei cred. “

Ca urmași ai lui Hristos, știm că cel mai eficient mod de a lupta în această luptă spirituală este prin puterea rugăciunii. Vă rugăm să vă alăturați prin postarea a unii rugăciuni în numele a numeroșilor creștini strămutați, care au nevoie de îndrumarea și furnizarea din partea lui Dumnezeu în această perioadă extrem de dificilă pentru ei.

Este reconfortant să știi că Dumnezeul nostru Suveran este pe deplin conștient de situația din prezent fiind experimentat de poporul Său intr-o suferință lungă, și că El lucrează activ în numele persecutaților prin acei care cu compasiune răspund la îndemnurile și directivele Sale.

Rugați-vă ca liderii internaționali ai lumii noastre să capete înțelepciunea, înțelegerea și îndrumarea providențială nu doar de a împiedica atacurile de a avea loc, dar de asemenea pentru a servi ca mediatori pentru numeroasele victime nevinovate ale acestor acte inumane de terorism. În mijlocul rezultatatelor cauzate în urma tragediilor recente poate exista o trezire spirituală la nivel mondial printre toate popoarele lumii – cea care va conduce mulțimile la cunoașterele minunatului „Prinț al Păcii”.

Sursa: VOM Canada

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine