UPDATE „Noapte de durere” în Camerun. Jihadiştii Boko Haram au devastat două sate de la frontiera cu Nigeria

charred-remains-of-Christian-home-4X3

„În noaptea de 17 noiembrie două sate mari au petrecut noaptea în durere”, a declarat un lider din biserica locală din nordul Camerunului, după ce militanţii Boko Haram au făcut o razie în satul Tayere jefuind creştinii de posesiunile lor şi golind biserica lor, relatează Barnabas Fund.org

În satul vecin – Goldavi – militanţii au lăsat în urmă opt oameni ucişi şi de asemnea au cauzat o daună semnificativă imobilului şi produselor alimentare.

În oraşul Mora de lângă frontiera nigeriană, situaţia continuă să se înrăutăţească. Oamneii rămân alarmaţi de atentatorii sinucigaşi, care detonează explozivele în locuri publice.

Mulţi oameni care trăiau în această zonă şi-au părăsit satele şi acum trăiesc în tabere pentru refugiaţi, nu se pot întoarce acasă din cauza ameninţărilor permanente cu atacuri din partea insurgenţilor Boko Haram. „Deplasarea în masă a oamenilor a pornit iarăşi din oraşele Mora şi Moskota. Vă rugăm să continuaţi să răspândiţi nevoile de rugăciune pentru fraţii şi surorile noastre de peste mare”, a spus un lider al bisericii.

Acest atac recent vine după un şir de evenimente similare din zonă. Pe data de 22 octombrie jihadiştii Boko Haram au atacat o biserică în următoarea zi după incursiunea din satul vecin, menţinând astfel în această regiune stăpânirea lor groaznică.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine