Jurnal de Misiune din Madagascar! Mărturii de la familia Şaitiş AUDIO/VIDEO

Înalta slujbă de Ambasadori ai Cerului

„Foaie de informare Noiembrie 2015 din Madagascar,

familia Șaitiș Marcel și Ioana”.

1-Familia-Saitis1-1024x768

Dragii noștri prieteni și frați și surori în Isus Hristos,

Vă salutăm cu drag din Madagascar, din lucrările pe care le facem împreună cu dvs pe termen lung, atât propovă- duind Evanghelia Păcii pentru mântuirea oamenilor, cât și oferind ajutor acolo unde Dumnezeu ne-a vorbit să o facem în mod specific, în diferite contexte: ajutor școlarizare 70 de copii, mâncare pentru copiii Orfelinatului Speranța, ajutor cu alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte și medicamente pentru Leprozeria Mangarano, ajutor medical primar. Vă scriem într-un alt format, sperăm, mai ușor de citit și mai sumar, ca să informațiile să fie cât mai clare și ca să vă facem o imagine de ansamblu lunară mult mai ușor de înteles.

Foaie de informare audio Nov 2015 din Madagascar by Saitismarcel on Mixcloud

10 ani de lucrare în El-Betela Mazina

Biserica din Mazina pastorită de pastorul Samisoa a împlinit 10 ani de când a fost plantată. Au fost ani grei pentru ei, dar plini de satisfacții și împliniri, iar Dumnezeu le-a dat biruință, ajungând de la o mică mână de oameni la peste 80 de frați și surori care frecventează Biserica. Pentru că și noi am fost implicați în lucrarile de plantare de biserici alături de ei în diverse rânduri, am fost invitați să ne bucurăm împreună la sărbătoare, slujind alături de păstori din Madagascar la slujba de dedicare după 10 ani, împreună cu președintele Assemblee de Dieu, Rijamamy.

DSC_2540 (1024x622)

Resursă pentru slujirea în Madagascar alături de familie – Altarul familial din fiecare seară

Am fost întrebați de multe ori de frați și surori, dar și de biserici: Cum puteți să rezistați presiunilor de pe câmpul de misiune ca familie cu copii?

Nu știm cum fac alți misionari, dar noi avem un timp de părtășie în cântări, rugăciune și citit din Biblia aproape în fiecare seară împreună cu copiii. Întunericul se lasă în Madagascar la ora 18.00, așa că putem sta liniștiti să ne închinăm lui Dumnezeu împreună cu copiii noștri între 19.00 și 20.15.  Așa creștem în cunoașterea lui Dumnezeu și în apropierea unii de alții, creând o intimidate și o relație bună între noi, ca membri ai familiei. Acest timp este important pentru echilibrul spiritual și emotional al familiei. Nu fiecare seară este la fel, dar avem totuși un tipar destul de clar. Cântăm mai multe cântece în limba română, unele pentru copii, unele din caietele de laudă și închinare și unele din harfă. Citim apoi din Biblie sau povestim pasajul biblic, încercând să extragem câteva adevăruri la final. Le punem întrebări copiilor, să vedem ce au înteles ei din el și cum putem aplica în viața noastră Biblia. Apoi învățăm un verset biblic – cam unul pe săptămână. În final ne rugăm toată familia împreună – pe rând. Fetele au deja liste cu nume – oameni bolnavi, oameni care ne-au cerut ajutorul în timp, unii oameni bolnavi de cancer sau alte cazuri speciale. Nu uităm să îi aducem înaintea lui Dumnezeu. De asemenea, ne rugăm pentru oamenii din Madagascar, pentru ca Evanghelia să le atingă viețile, pentru cei care ne susțin în lucrare aici. Acum, că se apropie Sărbătorile Nașterii Domnului Isus, așa că nu lipsesc colindele, desi ne este dor de zăpadă, pe care nu am vazut -o de peste 3 ani.

Orfelinatul Speranța – copiii noștri dragi din Madagascar

În luna noiembrie am ajuns la Orfelinatul Speranța de 3 ori. Prin dragostea dvs, îi susținem pe acești copii și pe personalul auxiliar cu masa în fiecare zi.

De fiecare data le ducem pe lângă suma de bani lunară pentru masa și alte bunuri: saci de orez, saci de zahăr, ulei, fructe, dulciuri. Și sunt foarte recunoscători pentru aceste daruri.

Am petrecut cu ei seri de părtășie în rugăciune, conduse de adolescenții din Orfelinat. S-au rugat inclusiv pentru Bisericile din Romania, mulțumind lui Dumnezeu pentru implicarea dvs și cerând Răsplățile Cerești peste viața dvs, frații noștri dragi ce îi susțin.

01 Comunitatea de leprosi Mangarano-2

Binecuvântarea de a fi vase folositoare

LEPROZERIA MANGARANO a rămas în inimile noastre și pentru anul în curs. I-am vizitat de 2 ori în această toamnă. Oamenii au fost scoși din casele pe care le aveau și au fost mutați în alt loc. Li s-au construit căsuțe mai mici și în mijlocul lor a fost făcut un bazin de apă, ca să le fie util tuturor nevoilor: apă potabilă, hrană, spălat.

Pe lângă părtășia în rugăciune, cântare și încurajare pe care o avem de fiecare dată cu ei, Ioana le-a pregăti în numele dvs multe ajutoare: saci de orez – 4 saci, saci cu haine – 3 saci, medicamente de fiecare dată, 2 saci mari de încălțăminte. Înainte le-am cumpărat plapumi și le-am dus mai mulți saci de orez. Vrem să pregătim și pentru Sărbători cadori pentru ei, dar nu știm dacă vom reuși să urcăm în munți la ei în sezonul ploios, din cauză că drumul este foarte abrupt și poate fi accesat doar cu camionul.

leprosii

Paturi noi pentru două familii

Pentru două familii am cumpărat zilele trecute două paturi mari. Pentru Fenosoa și Rasoa cu cei 5 copii este un răspuns la rugăciunile lor către Dumnezeu înainte de Sărbătorile Nașterii Domnului.

Remy și băieții lui, Ben și Jeremy, au dormit până acum pe jos, pe cartoane mucegăite. Este greu așa să te pregătești pentru școală in fiecare dimineață. Acum au și ei un pat bun și o saltea, prilej de mare fericire, mai ales ca trebuie să se odihnească noaptea, să se poată concentra a doua zi la școală. Mama lor este despărțită de tată, iar cel care spală hainele în casă este Ben, un baiat de doar 10 ani, pentru că nu îi place ca copiii din clasă să râdă de el, mai ales că acum este cel mai bun la învățătură din clasă, în ciuda faptului că este al doilea an de când merge la școlă.

paturi

Onoarea de a fi în slujba Cerului împreună cu Dumneavoastră

Misiunea pe care ne-a încredințat-o Dumnezeu aici în Madagascar este un mare privilegiu pe care ni l-a oferit atât nouă, ca români, cât și dvs, fraților și surorilor de acasă ce aveți inima, rugăciunile, darurile trimise aici. Biserica este al lui Hristos, iar promisiunea Lui de a se îngriji de ea rămâne fermă; ,,…Voi zidi Biserica Mea și Porțile Locuinței Morților n-o vor birui.” (Ev. Matei 16:18). De aceea, rămânem ferm încredințați în El, și, împreună cu Dvs punem cărămidă cu cărămidă la această lucrare în care Hristos este temelia și noi împreună cu dvs suntem Templul Sfânt. Vedem că lucrul nostru nu este în zadar, vedem vieți transformate și inimi atinse de Cuvântul Vieții. Vă mulțumim pentru dragostea cu care ne înconjurați și înconjurați această lucrare. Dumnezeu să vă răsplătească!

Cu aleasă dragoste și prețuire, Familia Șaitiș Marcel și Ioana, cu copiii Alessia, Ruth și Filip.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine