Şase membri ai comitetului unei biserici din Kilto, Etiopia au fost arestaţi şi condamnaţi pentru incitare la ură

Ethiopia

Șase membri ai comitetului unei biserici din Kilto, sudul Etiopiei, au fost declarați vinovați de incitare la tulburări publice, distrugerea încrederii publice în autoritățile guvernamentale și incitare la ură. Aceste acuzații au fost făcute în baza unei scrisori pe care cei șase au scris-o, în care descriau persecuțiile pe care le au de îndurat trăind în zona Silte, într-o țară majoritar musulmană, relatează Fundaţia Barnabas.

În scrisoarea care a fost multiplicată și trimisă mai multor instituții guvernamentale și care a ajuns și în mass-media, ei se plângeau de faptul că sunt discriminați atunci când vor să se angajeze, că li se dă foc bisericilor, că trebuie să facă față atacurilor fizic și amenințărilor cu moartea. Autoritățile locale au cerut ca creștinii să își ceară scuze, ceea ce au făcut. Ei au fost, totuși, condamnați la câțiva ani de închisoare.

Rugați-vă ca acele cuvinte pe care ei le-au scris să își atingă scopul, iar autoritățile etiopiene să lupte pentru a se asigura că toți cetățenii sunt protejați de violențe și tratați în mod egal în fața legii.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine