UPDATE: Noi detalii din „Noaptea durerii” din Camerun

persecution_map

Rugați-vă pentru creștinii din Tayere și Goldavi, din nordul îndepărtat al Camerunului, care au trecut printr-o „noapte dureroasă” după ce militanți ai grupării islamiste Boko Haram au efectuat un raid în satele lor în 17 noiembrie.

Jihadiștii au dat foc bisericii din Tayere, lăsând-o pe jumătate distrusă, după relatările localnicilor creștini. Acoperișul și băncile au rămas intacte, lucru pentru care oamenii de acolo Îl laudă pe Dumnezeu. În jur de 1000 de credincioși – bărbați, femei, copii – din sat au fost afectați de faptul că militanții au ars peste 80 de case.

Mergând mai departe în cruzimea lor, jihadiștii au dat foc depozitelor de porumb, bumbac, mei, alune și mazăre și altor provizii alimentare. Fără toate acestea, sătenilor le va fi greu să supraviețuiască.

În aceeași noapte, militanții au lovit satul vecin Goldavi, lăsând opt morți și distrugând bunurile și rezervele de hrană ale oamenilor. În campania violentă pe care o întreprinde în Africa de vest, Boko Haram țintește biserici, sate creștine, musulmani moderați și centre educaționale pe sistem occidental.
Creștinii din vecinătatea orașului Mora, aproape de granița cu Nigeria, trăiesc cu frică din cauza sinucigașilor care își detonează bombele în locuri publice, mai ales duminica, ziua în care piața e plină de oameni. Patru duminici succesive biserica a fost închisă și soldații armatei au patrulat străzile, nepermițând oamenilor să își părăsească locuințele.

Rugați-vă ca Dumnezeu să Își păstorească El copiii care și-au pierdut casele și să îi ducă pe aceștia spre locuri de odihnă, unde să fie în siguranță. Rugați-L ca El să fie un zid de foc împrejurul orașului Mora, ocrotindu-Și copiii de atacuri, pentru ca în curând ei să se poată întâlni din nou pentru a se încuraja unii pe alții (Zaharia 2:5).

Rugați-vă să se pună capăt violențelor săvârșite de Boko Haram în Africa de vest.

Sursa: Fundaţia Barnabas

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine