RUGAŢI-VĂ pentru creştinii montagnard persecutaţi în Vietnam şi Cambodgia

Vietnamese Montagnard Christians

Etnicii Montagnard din centrul Vietnamului sunt creștini și au îndurat decenii de persecuție din partea autorităților comuniste, pe de o parte din cauza credinței lor creștine, pe de altă parte din cauza faptului că s-au aliat armata Statelor Unite în timpul Războiului din Vietnam (1955-1975). În jur de 200 dintre acești oameni au trecut granița în Cambodgia în ultimele douăsprezece luni, înainte de 11 septembrie 2015, zi în care autoritățile din Cambodgia le-au ordonat să se întoarcă în țara lor în următoarele trei luni, anunţă Fundaţia Barnabas.

Acum, când termenul este aproape de a expira, rugați-vă pentru protecția acestor oameni, fie că sunt în Cambodgia, fie că sunt în Vietnam și rugați-vă ca Dumnezeu să le dea un loc unde să trăiască în pace și unde să se închine Lui liber.

Rugați-vă ca, în aceste vremuri, comunitatea internațională să nu uite de situația creștinilor Montagnard, de vreme ce subiectul abia este atins în principalele știri.

Rugați-vă ca situația lor să fie monitorizată îndeaproape de organizațiile internaționale și de grupurile pentru drepturile omului, care să aibă grijă de ei și care să le asigure protecție.

Rugați-vă pentru încetarea persecuției creștinilor Montagnard și ca acestora să li se permită să rămână, fără nicio frică, pe pământurile lor.

Mai multe detalii la acest subiect vedeţi AICI

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine