INIŢIATIVE pentru Cazul Bodnariu pe agenda APCE

Peste 20 de deputaţi au semnat o moţiune prin care solicită Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) examinarea cazului Bodnariu. Moţiunea urmează să fie examinată de Biroul Permanent al APCE.

motiuneapce_bodnariu

Pentru aceiaşi cauză, joi, 28 ianuarie, deputatul moldovean, Valeriu Ghileţchi a trimis o interpelare către Comitetul de Miniştri al APCE. În apelul său, Valeriu Ghileţchi adresează trei întrebări legat de cazul Bodnariu:

Prima întrebare ţine de faptul dacă luarea copiilor din familii prin ordin administrativ este în conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Este uimitor că măsurile administrative luate de Barnevernet nu sunt supravegheate sau autorizate de un judecator/procuror ca se fie asigurat faptul că acţiunile intreprinse de Barnevernet sunt legale, proporţionale şi nu sunt abuzive. Deşi familia poate ataca în instanţă decizia administrativă, procesul poate dura până la trei ani de zile, ceea ce poate cauza pentru părinţii inocenţi mari suferinţe şi daune ireparabile.

???????????????

A doua întrebare se referă la investigarea exemplelor menţionate cu scopul de a afla dacă a fost respectată Rezoluţia 2049 (2015) şi jurisprudenţa CEDO. Există un caz la CEDO, Johanson împotriva Norvegiei, în care Curtea a statuat că luarea unui copil din familie trebuie să fie privită ca o măsură temporară, care urmează să fie întreruptă imediat ce împrejurările s-au schimbat, scopul final fiind reunirea copilului cu părinţii naturali.

Ultima întrebare cere să se afle dacă refuzul sau limitarea de către autorităţile norvegiene a accesului părinţilor de a-şi vedea copii este în conformitate cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, ţinând cont de faptul că scopul final este reunirea copiilor cu părinţii naturali. Cum se respectă în acest caz principiul fundamental de a asigura interesul suprem al copilului şi dreptul la viaţă de familie, conform art. 8 al Conventiei?”, ne explică deputatul Valeriu Ghileţchi.

12573725_10153546224379317_8272253772089510167_n

Pe lângă aceste iniţiative cazul Bodnariu a fost un punct de dezbatere şi pe agenda mesei rotunde organizată de deputatul creştin din Ucraina, Pavel Ungurean pe marginea raportului deputatului Valeriu Ghileţchi: „Protecţia drepturilor părinţilor şi ale copiilor care aparţin de minorităţile religioase”.
12540548_10153546223649317_7511655824025337478_n

Prezent la eveniment, directorul la European Christian Political Movement (ECPM), Leo Van Doesburg a menţionat: „Sunt impresionat şi mulţumitor celor care au organizat această dezbatere productivă în apărarea creştilor persecutaţi, susţinerea familiei Bodnariu, dezvoltarea strategiilor privind controversatul raport despre mamele surogat şi pentru întâlirile la micul dejun cu rugăciune alături de colegii mei care promovează valori moral-spirituale. Un mare mulţumesc vreau să aduc lui Valeriu Ghileţchi, Ben-Oni Ardelean, Pavel Ungurean şi Jeffrey Donaldson şi membrilor MP care luptă pentru protecţia creştinilor. Mă simt încurajat şi întărit că avem oameni care luptă în acest domeniu dificil”.

ŞtiriCreştine.ro cheamă toţi creştinii să susţină aceste iniţiative în rugăciune, pentru ca cei înălţaţi în dregătorii să se implice în soluţionarea acestui caz. Rugaţi-vă pentru deputaţii care luptă pentru această cauză şi pentru promovarea valorilor morale în cadrul APCE.

deputatii apce

Scrie un comentariu

2 Comentarii

  1. birgauan ancuta 1 februarie 2016
  2. Igor Railean 2 februarie 2016

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine