UN milion de Biblii introduse clandestin într-o singură noapte în China „La Ordinea Zilei”

proiectul margaritar.indd

Casa Cărţii Oradea a scos de sub lumina tiparului titlul mult aşteptat: „Proiectul Mărgăritarul” – „Povestea unei misiuni imposibile” o descrie Jackie Pullinger.

În 18 iunie 1981, o barjă enormă s-a strecurat printre navele comuniste de patrulare și a ancorat lângă o plajă din sudul Chinei. Proiectul „Mărgăritar” este povestea unei operațiuni temerare conduse de fratele David, un fost pușcaș în cadrul Marinei Americane. Împreună cu ceilalți 19 membri ai echipajului, acesta și-a riscat viața pentru a duce biblii credincioșilor chinezi care tânjeau după Cuvântul lui Dumnezeu.

Revista Time a descris Mărgăritarul drept „o misiune cu totul remarcabilă, cea mai amplă operațiune de acest fel din istoria Chinei”. Creștinii chinezi îl consideră un punct de cotitură în istoria lor. După 25 de ani de tăcere, în ultimele sale luni de viață, fratele David i-a împărtășit autorului Paul Hattaway povestea sa. În „Proiectul Mărgăritar” se arată cum Dumnezeu a ales un american iubitor de fotbal, un om cu totul obișnuit, pentru a săvârși o lucrare cu totul ieșită din comun.

Discutăm această poveste incredibilă „La Ordinea Zilei” într-un interviu cu Vasile Gabrian, directorul editurii „Casa Cărţii” din Oradea, unde a aparut cartea: „Proiectul Margaritarul”, care vorbeste despre cea mai mare actiune de introducere ilegala de Biblii într-o ţară.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.