Studiu: Ştiinţa confirmă că creierul nostru recunoaşte existenţa lui Dumnezeu

Un nou studiu a descoperit faptul că creierul uman poate recunoaşte existenţa lui Dumnezeu, chiar dacă unui individ nu i s-a vorbit despre Dumnezeu. Charisma News confirmă că credinţa în existenţa lui Dumnezeu poate fi stocată în creierul nostru. O discuţie la masă rotundă, pe această temă, va avea loc la National Geographic, anunţă Christian Headlines.

via christianheadlines.com

via christianheadlines.com

Shaheen E. Lakhan, care deţine câteva doctorate, a vorbit despre aceste descoperiri: “Psihologii şi antropologii consideră că copiii lăsaţi de capul lor au habar cât de cât despre Dumnezeu. Unii atribuie acest lucru simţului nostru înnăscut de detectare a tiparelor din lume (pentru discernerea prădătorului şi a prăzii din natură), pe când alţii propagă noţiunea de “supersimţ” – sau o tendinţă cognitivă de a identifica forţele ascunse din lume lucrând pentru bine sau rău.”

Andrew Newberg, cercetător de “neuroteologie”, raportează că, în studiile sale, creierele oamenilor care s-au rugat sau au meditat constant au arătat o îmbunătăţire a funcţionării creierului. “Au avut parte de îmbunătăţiri de până la 10-15%”, a declarat Newberg. “Acest lucru a rezultat după opt săptămâni a câte douăsprezece minute zilnic, aşa că vă puteţi imagina ce schimbări au loc în oamenii care sunt foarte religioşi şi care practică acest lucru ore întregi pe zi, ani la rând”, a adăugat dumnealui.

Scrie un comentariu

1 comentariu

  1. Daniel 20 februarie 2016

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine