Persecuţia creştinilor rămâne o realitate dură în Indonezia. Rugăciune pentru preşedintele Joko Widodo

Joko Widodo presedintele Indonesiei

Rugați-vă pentru președintele indonezian, Joko Widodo, venit la putere în iulie 2014, care și-a exprimat dorința de a pune capăt persecuției religioase din țara sa, cea mai populată națiune musulmană din lume. Cu toate acestea, nu s-au schimbat multe lucruri până în momentul de față, iar oficialii guvernamentali și reprezentanții poliției sunt adesea complici, fie activ, fie prin pasivitatea lor, la hărțuirea, intimidarea și violența împotriva minorității creștine. Cereți-I Domnului, care Își găsește plăcerea în bunătate, dreptate și neprihănire să îl călăuzească pe președintele Joko Widodo, iar acesta să manifeste aceste calități câtă vreme guvernează Indonezia (Ieremia 9:24).

Indonezia, oficial Republica Indonezia este o țară insulară amplasată în Asia de Sud-Est, aceasta cuprinde 17.508 insule și treizeci și trei de provincii cele mai importante sunt Borneo (Kalimantan), Sumatra Celebes (Sulawesi), Jawa. Având peste 238 de milioane de locuitori, este a patra cea mai populată țară a lumii, fiind și țara cu cel mai mare număr de musulmani. Indonezia este o republică prezidențială cu un parlament și președinte ales.

Din punct de vedere administrativ Indonezia este alcătuită din 33 de provincii, cinci dintre acestea având statut special. Fiecare provincie are propria legislatură și propriul guvernator. Fiecare provincie este divizată în kabupaten și orașe (kota), care sunt alcătuite din districte (kecamatan), acestea din urmă fiind, la rândul lor alcătuite din sate (fie desa sau kelurahan).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.