Aproape de cei persecutați din Columbia

Yazidi-children-e1453914082550Columbia se află în N-V Americii de Sud. Are o populație de 49 milioane locuitori, din care 46 milioane sunt creștini.
Este o țară democrată, cu populația majoritar creștină și cu o Constituție care garantează libertatea religioasă, dar este o țară în care creștinii suferă persecuții din partea grupărilor criminale, traficanților de droguri, revoluționarilor și grupărilor paramilitare care controlează o mare parte a Columbiei.

Columbia se află pe locul 46 în clasamentul primelor 50 de țări cu cea mai severă persecuție. Crimele, alungările din case, răpirile, bătăile, torturile și recrutările forțate sunt câteva forme de persecuții în Columbia, care vin din partea grupărilor criminale.

Două motive principale pentru care grupările criminale atacă creștinii:

1. Credința creștina nu este compatibilă cu ideologia grupărilor criminale. În timp ce grupările criminale răspândesc răzbunare și război, credința creștină răspândește iertare și pace. Grupările criminale se tem că membrii lor vor îmbrățișa credința creștină și astfel puterea lor se va diminua (ceea ce se și întâmplă).

2. Creștinii se implică în proiecte sociale, ajutând victimele făcute de grupările criminale.
– O altă sursă de unde vin persecuțiile este populația indigenă. Populația indigenă primește ajutor material de la grupările criminale pentru a persecuta creștinii. Grupările criminale induc în eroare grupurile indigene spunându-le că frații lor creștini sunt o amenințare pentru cultură și tradiția lor. Teritoriile indigene sunt protejate de o lege națională care le permite autonomia, administrându-și singure teritoriile. Aparatul administrativ din acele teritorii este foarte slab, ceea ce a făcut din acele zone un, paradis” al grupărilor criminale.

– Deși în Columbia înseamnă a-ți asuma un risc mare să fii creștin autentic, totuși numărul creștinilor autentici crește și tot mai mulți columbieni, inclusiv membrii ai gherilelor, depun armele și îl urmează pe Regele păcii.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceeaşi credinţă că şi a noastră, dar nu şi aceeaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi. Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.

Poți alege să fi răspunsul lui Dumnezeu pentru biserica persecutată din generația ta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.