Un site biblic a fost lansat pentru a-L onora pe Dumnezeu

isbible

via breakingchristiannews.com

O nouă pagină web, cu scopul de a-L „onora pe Dumnezeu, poporul şi ţara Israel”, a fost lansată săptămâna aceasta, anunţă Breaking Christian News. TheIsraelBible.com se alătură unei familii de site-uri dezvoltate de Israel365, care includ Israel365.com şi BreakingIsraelNews.com pentru a promova Israelul evreilor şi creştinilor.

Pagina web apare în urma unei versiuni tipărite intitulate “The Israel Bible” (Biblia lui Israel), publicate în urmă cu doi ani şi finalizată în octombrie 2015. Tipărită în douăzeci de volume cu coperţi moi, „Biblia lui Israel” include textul integral al Tanach-ului (Biblia ebraică) în engleză împreună cu un comentariu biblic original pe toate cele 929 de capitole ale Tanach-ului. Comentariul a fost dezvoltat de către zece învăţaţi, inclusiv educatori israelieni şi ghizi turistici.

TheIsraelBible.com găzduieşte multe inovaţii precum hărţi Google şi videouri interactive. Cititorii sunt încurajaţi să îşi exprime părerea şi să contribuie la discuţii centrate pe textul biblic; pagina utilizează şi tehnici de jocuri prin premierea cititorilor cu puncte, aşa că aceştia pot avansa la nivele de Păstor, Scrib, Judecător, Profet şi Rege. „Scopul nostru este acela de a găsi noi modalităţi de a folosi tehnologia modernă pentru a aduce Israelul şi Biblia la viaţă”, a declarat rabinul Tuly Weisz, coordonatorul paginii TheIsraelBible.com. “Sper ca pagina TheIsraelBible.com să ne ajute a împărtăşi frumuseţea fizică a Israelului şi marea însemnătate biblică cu oamenii din lumea întreagă, într-un mod modern, captivant.”

Cititorii paginii se pot abona la primirea planurilor de citire zilnică sau săptămânală a Scripturii, pentru aprofundarea studiului lor şi de a adăuga Israelul în rugăciunea lor zilnică şi în timpul de studiu biblic. Abonaţii la planul de citire pot solicita oricare din cărţile Bibliei în ebraică pentru a primi un capitol, prin email, în fiecare zi. „Ca parte din lansarea sa iniţială şi campania promoţională, site-ul oferă abonaţilor la planul de citire o carte electronică gratis intitulată „24 de versete inspiraţionale din cărţile Bibliei lui Israel”.

TheIsraelBible.com intenţionează să atragă o audienţă atât creştină, cât şi iudaică. Textul integral al Bibliei evreieşti este oferit atât în engleză, cât şi în ebraică, împreună cu un material audio pentru ca cititorii să poată asculta textul ebraic. „Deşi evreii susţin vehement că Tora trebuie citită în ebraică, pentru cititorii creştini este o adevărată provocare să poată asculta Biblia în limba sa original”, a spus Weisz.

 

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine