Profeţia privind “Casa de rugăciune pentru toate popoarele” se împlineşte la Ierusalim prin întrunirea de rugăciune interconfesională

Luni, un grup de 130 de creştini, evrei şi musulmani s-au întrunit la Ierusalim pentru a-şi îndeplini scopul înfiinţării unei case de rugăciune pentru toate popoarele. Rugăciunile lor au fost un act de sfidare în faţa ameninţărilor fizice, demonstrând felul în care rugăciunea este o armă puternică pentru a alunga răul şi violenţa (Breaking Israel News).

via breakingisraelnews.com

via breakingisraelnews.com

Grupul multiconfesional de participanţi s-a strâns la rugăciune la Institutul Tantur pentru Studii Ecumenice, care se află simbolic la graniţa dintre Ierusalim şi Betleem. Întâlnirea a fost una dintre adunările lunare de rugăciune organizate la Ierusalim de către o coaliţie a Institutului Interconfesional Elijah, Reuniunea Abrahamică, Asociaţia de Întâlnire Confesională şi Tantur. Acest eveniment special a fost de bun augur, fiind pentru prima oară din an când toate cele trei religii au răspuns chemării la rugăciune laolaltă.

Musulmanii au absentat de la aceste întâlniri lunare încă din mai 2015, când cea de-a noua strângere anuală multiconfesională din Ierusalim, organizată de Reuniunea Abrahamică a fost atacată. Autorităţile israeliene au oferit permisiune doar la 250 de musulmani din Iudeea şi Samaria să participe la eveniment. Adunându-se în ţinutul ierbos dintre Poarta Damascului şi Poarta Nouă, participanţii musulmani au fost asaltaţi de către un grup de arabi care aparţineau mişcării de antinormalizare. Câţiva participanţi musulmani au fost spitalizaţi, inclusiv o mamă tânără care aproape şi-a pierdut bebeluşul. Antinormalizarea este o mişcare care se opune oricărui contact paşnic între evrei şi arabi.

Eliyahu Mclean, Fondatorul Reuniunii Abrahamice, a declarat: “Politica şi aşa-zisul proces de pace nu ne-au dus nicăieri. Au creat o realitate care ne împinge deoparte, alături de mişcări precum Boycott Divestment Sanctions (BDS), care împărtăşeşte aceleaşi rădăcini de antinormalizare (…) Ei vor să ne divizeze astfel încât să înlăture interacţiunea pozitivă cu israelienii. Rugăciunea este o ameninţare la adresa lor, deoarece ea aduce evrei şi musulmani laolaltă într-un mod puternic şi semnificativ.”

via breakingisraelnews.com

via breakingisraelnews.com

În cadrul întrunirii din acest an, participanţii s-au divizat în grupuri mai mici, conduse de către un reprezentant al fiecărei religii, având ca principal subiect de discuţie rugăciunea şi felul în care aceasta este percepută în cele trei religii abrahamice. La finalul întrunirii, fiecare grupare religioasă a intonat un cântec din tradiţia lor. Rabinul Alon Goshen-Gottstein, directorului Institutului Interconfesional Elijah, a condus adunarea de participanţi la intonarea cântecului evreiesc: “Fie ca Dumnezeu să ne acopere cu pace, compasiune şi viaţă.”

Şeicul Abdel Salaam Manasra, un tânăr musulman sufi din Nazaret, a reprezentat credinţa musulmană la eveniment. Drept urmare, a fost ţintă atacurilor venite şi asupra participanţilor, fiind bătut. Totuşi, el nu condamnă nicio grupare pentru această violenţă. El susţine: “Toţi extremiştii sunt una. Extremiştii din ambele tabere urăsc pacea. Ei îi urăsc pe cei care iubesc Ierusalimul (…) Dumnezeu m-a creat să aduc pacea. Cum să-mi fie teamă? Dumnezeu iubeşte toţi oamenii. Dacă dragostea vine de la Dumnezeu, atunci cu siguranţă ea e mai puternică decât ura.”

Manasra rămâne încredinţat că rugăciunea este soluţia care va permite credinţelor abrahamice să trăiască în pace. “Rugăciunea îl schimbă pe om prin conectarea lui cu Creatorul, făcându-l mai puternic. O legătură reală cu Dumnezeu, rugăciunea reală curăţă inima omului de toată ura. Noi spunem în credinţa sufi: dacă vrei să-L cunoşti pe Dumnezeu, trebuie să te cunoşti pe tine. Cum să te cunoşti pe tine? Privindu-te prin ochii altora.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.