NIGERIA: Alte două fete răpite de Boko Haram au fost salvate

article-2641976-1DC5ED1600000578-287_634x352Potrivit unei știri din data de 26 mai 2016 de pe site-ul vomcanada.com (Vocea Martirilor Canada), armata din Nigeria a salvat o a doua elevă din Chibok, numită Sera Luka, despre care se crede că este fata unui pastor.

Acest fapt s-a petrecut după două zile de la salvarea lui  Amina Ali Nkeki, 19 ani, prima dintre cele 219 fete răpite, care a fost găsită în viață într-o pădure din apropierea graniței cu Camerun. BBC a anunțat că Amina avea și un copil cu ea și a fost găsită în timpul unei patrulări de rutină de către un grup pro-guvernamental, înființat pentru a ajuta în lupta împotriva grupării Boko Haram.

„Ne bucurăm să declarăm că printre cei salvați este și o fată despre care credem că este una dintre elevele de la liceul din Chibok”,  a anunțat colonelul Sani Kukasheka Usman, directorul interimar al armatei la scurt timp după ce Amina a fost localizată.

Potrivit unor surse, Amina a declarat că cele mai multe dintre fetele răpite se află în continuare în pădurea Sambisa și că șase dintre acestea au murit.

Salvarea acestor fete mărește speranța salvării tuturor persoanelor răpite. Să ne rugăm pentru această situație, pentru fetele care sunt în viață și pentru a reuși cât mai repede să fie reunite cu familiile lor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.